Bakan açıkladı, 17 bin 689 personel alınacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 17 bin 689 personel alımı yapılacağının müjdesini verdi. Bakan Koca, personel alımına Cumhurbaşkanlığı'ndan onay çıktığını ve alımın iki dönemde yapılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan açıkladı, 17 bin 689 personel alınacak

Sağlık Bakanlığı Aralık ve Şubat 2020 olmak üzere iki dönemde personel alımı yapacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulan alım ile ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan onay alındığı ifade edildi. Bakan Koca, toplamda 17 bin 689 personel alımı yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alımı için pozisyon ihdasının onay aldığını belirtere Sağlık Bakanı Koca,  bu pozisyonlar için alım sürecinin hemen başlatılacağını açıkladı.

ALIMLAR ARALIK VE 2020 ŞUBAT'TA

Yazılı açıklamada bulunan Bakan Koca, personel alım kılavuzunun ÖSYM tarafından yayımlanmasını müteakip alımların Aralık ve 2020 Şubat aylarında olmak üzere iki dönemde yapılacağını kaydetti.

TOPLAMDA 17 BİN 689 KİŞİ 

Alımı yapılacak personel sayısı ve kadroları hakkında bilgi paylaşan Fahrettin Koca, 7 bin 525'i hemşire, 2 bin 182'si ebe ve 6 bin 951'i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında toplamda 17 bin 689 sözleşmeli personelin alımının yapılacağını belirtti. Bakan Koca, belirtilen pozisyonlara alımın KPSS puanıyla yapılacağını söyledi.

DUYURULAR İNTERNETTEN YAPILACAK

Bakan Koca, alım için duyuruların Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (https://yhgm.saglik.gov.tr) ve ÖSYM'nin (http://www.osym.gov.tr) internet siteleri üzerinden yapılacağını söyledi. Bakan, "Atamaların sağlık camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Yorumlar