Bakan açıkladı: 12 bin personel alınacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce söz verilen 29 bin 689 personel alımına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Koca alımın bir ay içinde yapılacağını ve ilk etapta 12 bin personel alınacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan açıkladı: 12 bin personel alınacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık mezunlarına önemli bir müjde verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Koca, 12 bin personel alınacağını duyurdu.

Bakan Koca, 29 bin 689 sağlık çalışanının kamuda istihdamına yönelik çalışma kapsamında 12 bin sözleşmeli sağlık personelinin atamasının gerçekleştirileceğini söyledi.

Bakan Koca şu tweetle müjdeyi duyurdu: Daha önce müjdesini verdiğimiz 29 bin 689 yeni sağlık çalışanının kamuda istihdamına yönelik çalışmamızın ilk etabı olan 12 bin sözleşmeli sağlık personelinin atamasını gerçekleştiriyoruz. Hayırlı olsun.

Açıklamada Bakanlık tarafından toplam 29 bin 689 yeni sağlık çalışanı istihdam edileceğini ve bu alımlarım hekim, diş hekimi ve eczacı alımlarına ilaveten yapılacağını yazdı.

Öte yandan ilk etapta 6 bin 835'i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere ayrıca psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraş terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi alınacak. Bu alımlar ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile yapılacak.

Alıma ilişkin ilan bir ay içinde ÖSYM ve Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü sitesinde yayınlanacak. 

Yorumlar