Bahreyn ABD'nin "Seraya el-Eşter"i terör listesine almasından memnun

MANAMA (AA) - Bahreyn, "İran destekli" olduğunu belirttiği "Seraya el-Eşter" isimli örgütün ABD tarafından terör listesine alınmasını memnuniyetle karşıladı.Bahreyn resmi haber ajansı BNA'da yer alan habere göre, atılan...

Google Haberlere Abone ol
Bahreyn ABD'nin "Seraya el-Eşter"i terör listesine almasından memnun

MANAMA (AA) - Bahreyn, "İran destekli" olduğunu belirttiği "Seraya el-Eşter" isimli örgütün ABD tarafından terör listesine alınmasını memnuniyetle karşıladı.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'da yer alan habere göre, atılan adımın, "Bahreyn'in güvenlik ve istikrarına olan isteği ve iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin derinliğini yansıttığı" belirtildi.

Müttefiklerin verdiği bu desteğin, uluslararası güvenlik ve istikrar için sarf edilen çabaları da olumlu etkilediği ve "Seraya el-Eşter"in İran'dan geniş destek alan silahlı bir grup olduğu aktarıldı.

Haberde İran'dan alındığı belirtilen desteğin, "para, silah ve patlayıcı sevkıyatı ile Devrim Muhafızları kamplarında eğitim" olduğu e açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı dün Bahreyn'deki "Seraya el-Eşter" isimli örgütü terör listesine almıştı.

2013 yılında kurulan "Seraya el-Eşter", Bahreyn'de bazı terör saldırılarını düzenlemekle suçlanıyor. Örgüt, emniyet güçlerini hedef alan saldırıları üstlenmişti.

Bahreyn Bakanlar Kurulu da 4 Mart 2014'te "Seraya el-Eşter"i terör listesine almıştı.

Yorumlar