Bahoz Erdal'ı öldürenler cenazenin yerini de bildirdi

Bahoz Erdal'ı öldüren Tel Hamis Tugayları, cenazenin nerede tutulduğunu da açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Bahoz Erdal'ı öldürenler cenazenin yerini de bildirdi
Suriye'de öldürüldüğü iddia edilen Bahoz Erdal'ın durumuyla ilgili karışıklık devam ederken, PKK ölmediği yönündeki bazı adımlar attı. Bunlardan biri Karayılan tarafından yapılan "Yaşıyor" açıklaması ikincisi ise Erdal'ın El Cezire Arapça muhabirine yaptığı iddia edilen telefon konuşması oldu. Ancak her iki adım da karmaşayı gidermeye yetmedi. Çünkü her iki açıklamanın da somut delili yok. Bu arada Erdal'ı öldürdüğünü söyleyen Tel Hamis Tugayları isimli örgüt, Erdal'ın tutulduğu hastanenin ismini de açıkladı. 
 
Tel Hamis Tugayları iddialarını bir adım ileri götürdüler. “Yüzde yüz emin olduk. Bahoz Erdal’ın ölüsünü tespit ettik” diyorlar. Hatta yer bildiriyorlar. “Malikiye’deki hastanenin morgunda.” Hastane yetkilileri patlamadan dolayı gelenlerin olduğunu doğrulamış ama isim vermeye yanaşmamışlar. 

Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi'nin haberine göre Bahoz Erdal’ın Kandil’de değil, Suriye’de olduğuna dair yeni bir tespit ise Ramazan Bayramı’ndan önce Afrin’de olduğu yönünde. Sofi Nurettin’in başarılı olamaması üzerine Bahoz Erdal’ın yaklaşık 7-8 ay önce Suriye’ye gönderildiği ve YPG’nin başına geçtiği söyleniyor. 2004-2009 yılları arasında PKK’nın silahlı kolu olan HPG’nin başında olan bir isim Bahoz Erdal.
 
MÜTTEFİKİMİZ ABD BAHOZ ERDAL’DAN MEMNUNMUŞ

 
O nedenle YPG’nin başına geçmesi anormal bir şey değil. Silahlı mücadelede önemli bir isim olduğu söyleniyor. O nedenle Menbiç’te IŞİD’e karşı yürütülen operasyonu Amerikalılarla birlikte planlamış. Sahadaki etkinliği nedeniyle müttefikimiz Amerikalıların, Bahoz Erdal’la çalışmaktan dolayı memnun olduğu söyleniyor. Bahoz Erdal’ın yaşayıp yaşamadığı elbette ki çok önemli. Ama bir o kadar önemli olan nokta ise ABD’nin bu denli yakın çalıştığı, PKK’nın önde gelen isimlerinden birine Suriye’de bu eylemin yapılabilmesi.

Yorumlar