Bahoz Erdal'ı öldüren örgütten yeni açıklama

Fehman Hüseyin'i öldürdüğünü açıklayan örgüt, ikinci bir açıklama yaparak Kamışlı'ya giriş çıkışların kapatıldığını belirtti

Google Haberlere Abone ol
Bahoz Erdal'ı öldüren örgütten yeni açıklama
PKK'nın Suriye sorumlusu ve örgütün en üst düzey birka isminden biri olarak bilinen Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'i öldürdüğünü açıklayan örgüt yeni bir açıklama yaptı.

Tel Hamis Tugayları isimli örgütten yapılan açıklamada, Fehman Hüseyin'i Kamışlı'ya giderken öldürdüklerini açıklamasının ardından Kamışlı'da olağanüstü durumlar yaşanmaya başladığını duyurdu.

Tel Hamis, yaptığı açıklamada PYD'nin Kamışlı'ya giriş çıkışları kapattığını ve gözaltılar başlattığını duyurdu.

Tel Hamis'in açıklamasında şöyle denildi: Gerçekleştirdiğimiz başarılı suikast eylemi neticesinde Bahoz Erdal ve yanındakilerin eylem sonucu hayatlarını kaybettikleri kesinleşmiştir. Olayı müteakip PKK'nın Suriye kolu olan işgalci PYD/YPG örgütünün Kamışlı şehrinde geniş kapsamlı gözaltı faaliyetlerine başladığı ve şehrin önemli noktalarına keskin nişancılar yerleştirdiği, şehrin giriş-çıkışlarını tamamen kapattığı, Suriye asıllı terör örgütü yöneticisinin kaybının örgüt mensuplarının morali üzerinde olumsuz etki yaratmasını engellemek amacıyla haberi gizlemeye çalıştığı öğrenilmiştir.

Yorumlar