Bahçelievler'de doktora bıçaklı saldırıda bulunulması

- İSTAHED Yönetim Kurulu Başkanı Demir: - "Bir kez daha tüm sivil toplum kuruluşlarımızı, meslek odalarımızı ve sendikalarımızı hiçbir bahaneye sığınmadan bu konuda birlik olmaya, tek ses olmaya çağırıyoruz. Bir an önce caydırıcı bir 'Sağlıkta Şiddet Yasası' çıkarılmalıdır"

Google Haberlere Abone ol
Bahçelievler'de doktora bıçaklı saldırıda bulunulması

İSTANBUL (AA) - İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kutbettin Demir, aile hekimi Ebubekir Arslan'ın bıçaklı saldırıya uğramasına ilişkin "Bir kez daha tüm sivil toplum kuruluşlarımızı, meslek odalarımızı ve sendikalarımızı hiçbir bahaneye sığınmadan bu konuda birlik olmaya, tek ses olmaya çağırıyoruz. Bir an önce caydırıcı bir 'Sağlıkta Şiddet Yasası' çıkarılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Demir, dün Bahçelievler'de, 43 yaşındaki doktor Ebubekir Arslan'ın mesai bitimi görev yaptığı Aile Sağlığı Merkezi'nden çıktıktan sonra bıçaklı saldırıya uğramasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Aile hekimi Arslan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Demir, şunları kaydetti:

"Ama biz iyi değiliz, iyi olmayacağız. 'Sağlıkta şiddet en öncelikli sorunumuzdur.' derken ne derece haklı olduğumuz ortadadır. Bir kez daha tüm sivil toplum kuruluşlarımızı, meslek odalarımızı ve sendikalarımızı hiçbir bahaneye sığınmadan bu konuda birlik olmaya, tek ses olmaya çağırıyoruz. Sağlık Bakanlığı, en değerli kamu hizmetlerinden birini yerine getiren sağlık çalışanlarına güvenli bir çalışma ortamı oluşturmalıdır. Bir an önce caydırıcı bir 'Sağlıkta Şiddet Yasası' çıkarılmalıdır. Ertelenmiş, paraya çevrilmiş ya da açıklanması geriye bırakılmış hükümlerle, hukuk bu şiddetin önüne geçemeyecek, darbedilenin içine su serpemeyecektir. Geçmiş olsun ve kınama mesajlarının işe yaramadığının bilincindeyiz."

Yorumlar