Bahçeli'den Venezuela yorumu: ABD yarın ben Kılıçdaroğlu'nu tanıyorum derse ne olacak?

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Venezuela'da olup bitenlerle ilgili değerlendirmesinde Maduro'dan yana olduğunu şu sözlerle ifade etti: ABD Türkiye’de de ‘Ben sizi tanımıyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’nu kabul ediyorum.’ derse ne yapacağız!

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den Venezuela yorumu: ABD yarın ben Kılıçdaroğlu'nu tanıyorum derse ne olacak?

MHP Lideri, Maduro'ya yapılanlara rıza gösterilmemesi gerektiğini, bunun Türkiye için risk oluşturabileceğini söyledi.

Dünya siyasetine kendi menfaatlerine göre yön vermeye kalkan Amerika, bir yandan Suriye'de terör örgütleriyle iş birliğini sürdürürken bir yandan da Venezuela'da darbe planları yapıyordu.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı darbe yaptırmaya kalkan Amerika, ülkedeki muhalifleri desteklediklerini açık bir şekilde dile getirdi.

Amerika tarafından tanınmayan Maduro'ya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den destek geldi.

MHP Lideri, desteğinin nedenini şu sözlerle açıkladı: "Bir cümle söyleyeceğim başlık atacaksınız. Başlığa gelelim: Eğer ABD, Venezuela’da Maduro’nun karşısındaki bir muhalefete, ‘Ben bundan sonra seni tanıyorum.’ der, buna da Türkiye rıza gösterir, komşu ülkeler, Avrupa ve AB rıza gösterir ise yarın Türkiye’de de ‘Ben sizi tanımıyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’nu kabul ediyorum.’ derse ne yapacağız!" sözleriyle neden Maduro'nun yanında durduklarına açıklık getirdi.

Yorumlar