Bahçeli'den Erdoğan'ın Deniz Gezmiş'e benzetilmesine tepki

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Parkasız Deniz Gezmiş" benzetmesi yapan Rıdvan Dilmen'e tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den Erdoğan'ın Deniz Gezmiş'e benzetilmesine tepki

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Parkasız Deniz Gezmiş" benzetmesi yapan Futbol Yorumcusu Rıdvan Dilmen'e MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den tepki geldi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Rıdvan Dilmen'in benzetmesi için, "Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı bir dönemin teröristine benzetilemez" dedi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bahçeli, "Habertürk'te yapılan Akılda Kalan programında Türk sporunda önemli başarılar sağlamış olan bir sporcunun bir soru üzerine yorum yaparken bazı hatalar içine sürüklenmiş olduğunu ifade etmek istiyorum. Sahadaki şeytanlığını siyasete taşımasınlar. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na 'Parkasız Deniz Gezmiş' ifadesi ne Türk milletine yakışır ne Cumhurbaşkanlığına yakışır ne de Cumhurbaşkanlığına yapılan bir yalakalığa yakışır. Şiddetle reddediyorum ve Türk milletinden özür dilemesini istiyorum. Cumhurbaşkanı bir dönemin teröristinin özdeşi olarak takdim edilemez" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Futbol yorumcusu ve Fenerbahçeli eski futbolcu Rıdvan Dilmen, Habertürk’te Veyis Ateş’in sunduğu ‘Akılda Kalan’ programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Deniz Gezmiş benzetmesi yapmıştı.

Dilmen, 15 Temmuz gecesini Erdoğan Ailesi ile birlikte Huber Köşkü’nde geçirdiğini açıkladı. İşçi Partili bir babanın oğlu olduğunu vurgulayan Dilmen, “Ben Tayyip Erdoğan Bey’e baktığımda parkasız bir Deniz Gezmiş görüyorum. Deniz Gezmiş de ‘Kahrolsun emperyalizm’ diyordu, Erdoğan da emperyalistlerle mücadele ediyor” demişti.

Yorumlar