Bahçeli, vatandaşlıktan çıkarılmasını istedi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, İzmir'de taksiciyi katleden zanlının vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli, vatandaşlıktan çıkarılmasını istedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir'de meydana gelen ve bir taksi şoförünün hayatını kaybettiği olayla ilgili Manisa'da düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Taksi şoförümüzü katleden alçak vatandaşlıktan çıkarılmalıdır." ifadelerini kullanarak, suçlunun en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Olay, İzmir'de bir saldırganın taksi şoförünü sırtından vurarak öldürmesiyle gündeme gelmişti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise olayla ilgili daha da ileri giderek idam cezasının geri getirilmesi çağrısında bulundu. Destici, özellikle terör suçluları, çocuklara yönelik suçlar ve sebepsiz yere insan öldürenler için idam cezasının uygulanması gerektiğini belirtti. BBP lideri, bu konuda Meclis'e yaptıkları teklifin diğer partiler tarafından desteklenmediğini de ekledi.

Taksi şoförü Oğuz Erge, 31 Ocak'ta İzmir'in Buca Gediz Mahallesi'nden, Gaziemir'e gitmek isteyen 19 yaşındaki Delil Aysal tarafından aracına alınmıştı. Gaziemir Belediyesi yakınlarına varıldığında Aysal, arka koltuktan tabancayla Erge'ye üç el ateş etmiş ve Erge ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Erge'nin ölümüne sebep olan saldırgan, polis tarafından İzmir'de yapılan titiz bir operasyonla yakalandı ve tutuklandı. Olayın detayları, taksi içi kameranın kayıtları sayesinde ortaya çıktı. Görüntülerde, olay öncesi, sırası ve sonrasında yaşananlar tüm çıplaklığıyla gözler önüne serildi.

MHP ve BBP liderlerinin açıklamaları, suç ve ceza adaleti sistemine yönelik toplumsal tepkilerin bir yansıması olarak kabul ediliyor. Özellikle vahşi suçlar karşısında idam cezası gibi ağır yaptırımların tartışılması, kamuoyunun suça ve cezaya bakış açısının sertleştiğini gösteriyor.

Yorumlar