Bahçeli: Kılıçdaroğlu projeyle geldi, projeyle gidecek

'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden CHP'li' iddialarını sert sözlerle eleştiren MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Kılıçdaroğlu bir projeyle geldi, başka bir projeyle de gideceği gözüküyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Kılıçdaroğlu projeyle geldi, projeyle gidecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun projeyle geldiğini ve projeyle gideceğini söyledi.

"PROJEYLE GİDECEK"

Türkgün Gazetesi'ne mülakat veren Bahçeli, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu bir projeyle geldi, başka bir projeyle de gideceği gözüküyor"

Bahçeli, Sözcü yazarı Rahmi Turan ve gazeteci Talat Atilla tarafından ortaya atılan 'Beştepe'ye giden CHP'li' tartışması ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hemen hemen her grup toplantısında dile getirdiği tank palet fabrikasının Katar'a satıldığı iddialarını değerlendirdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli Yaklaşık bir haftadır gündemi megşgul eden 'Beştepe'ye giden CHP'li' iddiası ile ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir projeyle geldiğini söyleyen Bahçeli, "Başka bir projeyle de gideceği gözüküyor. Beştepe’de görüşme yalanına Sayın Cumhurbaşkanı’nın alet edilmesi de ayıptır. Türkiye’de siyasi bir skandal varmış gibi dünyaya jurnallemek rezalettir. Kılıçdaroğlu kumpas arıyorsa aynanın karşısına geçip kendisine bakmalıdır." dedi.

TANK PALET FABRİKASI

Kılıçdaroğlu'nun üvey kardeşi olmadıklarını söyleyen Bahçeli, "Kılıçdaroğlu’yla üvey kardeş bile değiliz. Çünkü terör örgütleriyle sırt sırta vermiş, PKK/YPG/FETÖ’ye sesini çıkaramayan birisiyle nasıl kardeş olacağız? Kılıçdaroğlu yalandan bıkmadı, ama millet ondan bıktı, usandı. Tank-palet fabrikası Katar ordusuna bedava verildi, peşkeş çekildi diyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin kendi tankı, kendi obüslerini yaptığını kaydeden Bahçeli, Türkiye'nin kendi tankını ürettiğini ve bunun adının Altay olduğunu söyledi. Bahçeli, tank palet fabrikasının BMC firmasına verilmesini "Bundan niye rahatsız olalım? Tankı-topu yabancılardan mı alalım? Bu çerçevede açılan ihalede en uygun fiyatı veren Katar ortaklı ve yüzde 51’i Türk sermayeli şirkete ihale verilmiştir." sözleriyle değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun suyu bulandırmak için silah baronlarının sözcülüğünü yaptığını söyleyen Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun, Tank-Palet fabrikası ile ilgili sözlerinin de gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Bahçeli, "Alman, Fransız, İngiliz sermayesi olsaydı Kılıçdaroğlu gene itiraz eder miydi? İsnat ve iftiralarıyla nereye varmak istiyor? Savunma sanayiinde millilik oranı yüzde 70’e ulaşmışken, sanıyorum Kılıçdaroğlu’nun uykuları kaçıyor! Hop oturup hop kalkıyor! ‘Katar’a satıldı’ diyor, ‘bedava verildi’ diyor" açıklamasında bulundu.

Yorumlar