Bahattin Sofuoğlu kimdir, kaç yaşında? Kenan Sofuoğlu'nun akrabası mı?

Bahattin Sofuoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır soruları, Dünya Supersport 300 Şampiyonası’ndan sonra gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bahattin Sofuoğlu kimdir, kaç yaşında?

Bahattin Sofuoğlu kimdir, Kenan Sofuoğlu'nun neyi olur, kaç yaşındadır? Dünya Supersport 300 Şampiyonası’nda birinci olan Bahattin Sofuoğlu’nun kim olduğu merak ediliyor. Bahattin Sofuoğlu kimdir, Kenan Sofuoğlu'nun neyi olur, akrabalar mı veya kardeşi mi? İşte detaylar: 

Bahattin Sofuoğlu kimdir
II. Bahattin Sofuoğlu

 

Bahattin Sofuoğlu'nda Türkiye'nin yakından tanıdığı iki isim var. Bunlardan biri Kenan Sofuoğlu'nun 2002 yılında yaşanan bir trafik kazasında hayatını kaybeden eski motosiklet yarışçısı Bahattin Sofuoğlu'dur. Bir diğeri ise Kenan Sofuoğlu'nun yeğeni 15 yaşındaki Bahattin Sofuoğlu'dur.

Bahattin, Kenan'ın amcası Hasan Sofuoğlu'nun torunu, Selman beyin oğludur. İkinci Bahattin Sofuoğlu, en büyük amcasının ölümünden 3 yıl sonra dünyaya gelmiş ve onun adını almıştır. 

GENÇ BAHATTİN SOFUOĞLU 

Kenan Sofuoğlu'nun kuzeni olan genç sporcu Bahattin Sofuoğlu, mücadele ettiği Dünya Supersport 300 şampiyonasının Jerez'de gerçekleştirilen 2. yarışında zafere ulaştı! Biblion Motoxracing Yamaha WSSP300 takımıyla mücadele eden Bahattin, dün gerçekleştirilen sezonun ilk yarışında 6. olmayı başarmıştı. Yarışa 8. sıradan başlayan Bahattin, istikrarlı yükselişin ardından 4. turda liderliğe yükseldi ve o andan sonra hep liderlik mücadelesinin içerisinde yer aldı. Bahattin, 10. turun sonunda en yakın rakibi Ana Carrasco'nun 0.161 sn önünde damalı bayrağı ilk sırada görerek serideki ilk zaferini elde etmiş oldu.

Bahattin Sofuoğlu kimdir
Bahattin, amcası Kenan Sofuoğlu ile

 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İspanya’da 1-2 Ağustos tarihlerinde yapılan Dünya Dünya Superbike Şampiyonası'nın her iki yarışından da üçüncü olan milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu ve aynı pistte yapılan Dünya Supersport 300 Şampiyonası’nda birinci olan Bahattin Sofuoğlu’nu tebrik etti.

KÜÇÜK YAŞLARDA BAŞLADI

Bahattin Sofuoğlu ise 4 yaşından beri motosiklet kullandığını belirterek, babasını ve amcalarını örnek aldığını anlattı. Sofuoğlu, motosiklet kullanmayı amcalarından öğrendiğini ifade ederek, “Motosiklet kullanmak hem çok zevkli hem de sağlıklı bir şey. Sporumu da yapmış oluyorum bu şekilde'' ifadesini kullandı. Bahattin Sofuoğlu, şampiyon kuzeniyle antrenman yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi: “İlk motosikletimi Kenan amcam hediye etti. Üzerine de ismini yazdı. Onunla birlikte antrenman yapıyorum. Çok iyi bir hocam var. Ondan daha iyi bir motosiklet sporcusu olmak istiyorum. Şampiyonlukları ben de kazanacağım. 50 CC kategorisinde yarışıyorum. Yakında 65 CC'de yarışacağım. Yavaş yavaş Kenan amcama yaklaşıyorum. İleride Kenan amcamı geçeceğime inanıyorum. O bırakmaya yaklaştığında pistlerde benim adım geçecek.”

Baba Selman Sofuoğlu da oğlunun konuşmayı yeni öğrendiği yaşlarda motosiklet kullandığını belirterek, şampiyonun katkılarıyla oğlunun daha iyi yerlere geleceğini vurguladı.

VEFAT EDEN BAHATTİN SOFUOĞLU

Kenan Sofuoğlu'nun ağabeyi Bahattin Sofuoğlu, 1978 yılında doğmuş 2002 yılında bir trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Bir motosiklet dükkanı sahibinin çocuğu olan Bahattin Sofuoğlu, motosiklet kariyerine 1997'de 19 yaşında motosiklet drag yarışlarına katılarak başlamıştır. Başarılı motosiklet yarışçıları olan Sinan Sofuoğlu ve Kenan Sofuoğlu'nun abisidir. 17 Ağustos Gölcük depreminde Adapazarı’nda bulunan evleri yıkılmış göçük altında kalmıştır.

Oturdukları apartmanlarında 15 kişi yaşamını yitirmiş, Safuoğlu ise kardeşleriyle beraber göçük altından sağ çıkmayı başarmıştır. 1999, 2000 ve 2001 yıllarında Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası, Superstok 600cc A sınıfı şampiyonu oldu. 2001 Balkan Motosiklet Pist Şampiyonası’nda ilk üç sırayı yine kardeşleri Sinan Sofuoğlu ve Kenan Sofuoğlu ile paylaşarak üçüncü oldu. 2002 yılında maddi durumlarının yetersizliği, sponsor bulmakta güçlük çekmeleri nedeni ile kardeşi Kenan'ın Avrupa'daki yarışlara katılmasına karar vererek yarışlara katılmamıştır.

Bahattin Sofuoğlu, 25 Ekim 2002 günü kendi dükkânlarının önündeki caddeden yaya olarak karşıdan karşıya geçerken çarpan bir araba nedeni ile vefat etmiştir. Kenan Sofuoğlu, yarıştığı uluslararası şampiyonalarda abisi Bahattin Sofuoğlu'nun ismini kaskında taşımaktadır.

Yorumlar