Bağdat yönetiminden Barzani'ye bir darbe daha

IKBY'deki hukuksuz referandumun ardından Bağdat yönetimi Barzani yönetimine karşı aldığı kararlara bir yenisini ekledi. Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw'ın haberine göre Irak Başbakanı İbadi, IKBY’deki telekominikasyon şirketlerinin Bağdat’a bağlanması kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Bağdat yönetiminden Barzani'ye bir darbe daha

Irak Milli Güvenlik Kurulu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) gayrimeşru referandumunu gerçekleştirenler hakkında "hukuki işlem" başlatıldığını duyurdu.

CEP TELEFONU FİRMASININ BAĞDAT YÖNETİMİNE BAĞLANMASI KARARI ALINDI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) gayrimeşru bağımsızlık referandumu sonrasında, Bağdat'tan arka arkaya hamleler gelmeye devam ediyor. Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw haber ajansında yer alan habere göre, Irak Başbakanı Haydar İbadi, Kürt Bölgesi’ndeki telekominikasyon şirketlerinin Bağdat’a bağlanması kararı aldı.

SON ZAMANLARDAKİ GELİŞMELER

IKBY Başkanı Mesud Barzani, Irak Cumhurbaşkanı yardımcıları İyad Allavi ve Usame en-Nuceyfi ile Süleymaniye kentinde Cumartesi günü bir araya gelmişti. IKBY ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Barzani, Allavi ve Nuceyfi'nin üçlü toplantısında, Irak'ın içinde bulunduğu mevcut durum ve siyasi gelişmelere bağlı sorunların çözüm yollarının ele alındığı"belirtilmişti.

Ancak daha sonra Irak Başbakanlık Sözcüsü Saad Hadisi, "Irak hükümeti, IKBY Başkanı Mesud Barzani'nin Cumhurbaşkanı yardımcıları İyad Allavi ve Usame en-Nuceyfi ile görüşmesi sonrası alınan kararlarla ilgilenmiyor ve kararlar hükümet için bağlayıcı değil" demişti.

Yorumlar