Bağcılarlı kadınlar, kendi işinin patronu oluyor

- Belediyenin Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezinde takı tasarımı, kurdele nakışı, nikah şekeri yapımı, çiçek tasarımı, aşçılık ve pasta, resim, yağlı boya tablo gibi farklı alanlarda eğitim gören girişimci kadınlar, çeşitli kurumlardan aldıkları desteklerle kendi iş yerlerini açıyor

Google Haberlere Abone ol
Bağcılarlı kadınlar, kendi işinin patronu oluyor

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezinde 50'den fazla branşta kurs gören kadınlar, meslek öğrenerek iş sahibi oluyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 2011'de hizmete açılan merkez, Bağcılarlı kadınların ikinci adresi oldu.

Merkezde kursiyerler takı tasarımı, kurdele nakışı, nikah şekeri yapımı, çiçek tasarımı, aşçılık ve pasta, resim, yağlı boya tablo gibi birçok alanda eğitim alıyor.

Kurslarını başarıyla tamamlayanlar sağlık, çocuk gelişimi, aşçılık ve pastacılık, bilgisayar ile muhasebe gibi alanlarda iş sahibi oluyor. Kursiyerlerden 235’i değişik firmalarda çalışırken 265 kursiyer ise evlerinde yaptıkları ürünleriyle ailelerine maddi katkıda bulunuyor.

- KOSGEB destekli kurslar

Merkezde 2016'da açılan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) kurslarından 138, İŞKUR kurslarından 181, Halk Eğitim kurslarından ise bin 893 kişi mezun oldu.

Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezinde 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde de bin 407 kursiyer değişik branşlarda eğitim alıyor.

İki iyi arkadaş olan Tülin Demirlenk ile Hülya Develioğlu, aldıkları kurslar sonrasında İnönü Mahallesi’nde "Kadınca Cafe" adlı iş yeri açtı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Develioğlu, kafeye kadınların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Müşterilere yaptıkları tatlı, börek ve çöreklerin de aralarında bulunduğu yiyeceklerden ikram ettiklerini aktaran Develioğlu, "Kadınlar, günlerini ve toplantılarını burada yapıyor. Sohbet ederek sosyal projelerini konuşuyorlar." ifadelerini kullandı.

"Mavişim Çiçekçilik" adlı iş yeri açan 30 yaşındaki Hamide Yaşar ise geçen yıl Bağcılar Belediyesi ile KOSGEB'in ortaklaşa açtığı kurs ile Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezinde nikah şekeri ve yapay çiçek yapımı kursuna katıldığını, aldığı sertifika sonrasında iş yeri açarak toptan ve perakende satışlara başladığını aktardı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise hizmetlerinde her zaman kadınlara öncelik verdiklerini, bu amaçla önemli projeleri hizmete sunduklarını bildirdi.

Kadınların da el becerileri, yetenekleri ve çalışkanlığıyla ekonomiye katkı sağlamasını ve sosyal yaşamın içinde olmasını hedeflediklerini vurgulayan Çağırıcı, şunları kaydetti:

"Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezimizde değişik branşlarda kurslar veriyoruz. Topluma sağlıklı nesil yetiştiren kadınlar artık el becerileri ve çalışkanlıklarıyla da bize örnek oluyorlar. Değişik firmalarda işe başlıyorlar veya kendi iş yerlerini açarak istihdam sağlıyorlar. İnşallah onlar için yine önemli projeleri hizmete sunacağız."

Yorumlar