Bağcılar'da "Kestane Şenliği" düzenlendi

- Bağcılar ilçesinde düzenlenen şenlikte vatandaşlar, hem dalından kestane topladı hem de kestaneden yapılan yemek ve tatlıların tadına baktı

Google Haberlere Abone ol
Bağcılar'da "Kestane Şenliği" düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Bağcılar ilçesinde düzenlenen "Kestane Şenliği"nde vatandaşlar dalından kestane topladı.

Bağcılar Belediyesi tarafından, 11 bin metrekare alana kurulu Nostalji Bahçesi'nde "Kestane Şenliği" düzenlendi.

Şenlikte yöresel kıyafetler giyen kadınlar, katılımcılara kestaneyle yapılan yöresel yemekler ve tatlılardan ikram etti. Vatandaşlar burada kestaneyi dalından toplama imkanı buldu.

Etkinliğe, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptığı konuşmada, kestanenin nemli havayı sevdiğini ve normalde şehir ortamında yetişmediğini ifade etti.

Kendilerinin Bağcılar'da kestane yetiştirmeyi başardıklarını vurgulayan Çağırıcı, ekibine teşekkür etti. Çocukların artık meyve ve sebzeyi sadece pazarlarda gördüğünü de belirten Çağırıcı, "Çocuklarımız bugün dalından kestane toplamanın keyfini yaşayacaklar." dedi.

İlk defa dalında kestane gördüğünü ifade eden Kübra İpek, Bağcılar Belediyesi'ne kendilerine böyle bir imkanı sunduğu için teşekkür etti.

Kenan Demir ise yoğun şehir hayatının stresinden bu tarz etkinlikler sayesinde kurtulduklarını dile getirdi.

Demir, "Bu bahçelerin daha da genişlemesini istiyoruz. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Bizim için nostalji oldu." diye konuştu.





Yorumlar