Bafra’da şehitler unutulmadı

Samsun’un Bafra ilçesinde arefe günü nedeniyle Asri Mezarlığı Garnizon Şehitliğinde program düzenlendi.Garnizon Komutanlığı Şehitliğindeki programa Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Jandarma Komutanı...

Google Haberlere Abone ol
Bafra’da şehitler unutulmadı

Samsun’un Bafra ilçesinde arefe günü nedeniyle Asri Mezarlığı Garnizon Şehitliğinde program düzenlendi.

Garnizon Komutanlığı Şehitliğindeki programa Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri dernekleri, daire müdürleri, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim ve ilahilerin okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Şahin, “Bafralı şehitlerimizin şahsında tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Allah mekanlarını cennet etsin. Ülkemizde 40 yıla yakındır PKK terörünü hortlattılar. PKK, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri ile ülkemizin önü kesilmek isteniyor. Vatanımıza ve istiklalimize kasteden hain düşmanlara karşı yurdumuzun her karış toprağını aziz kanlarıyla sulayarak şehit ve gazi olan şehit ve gazilerimiz olduğu için gururluyuz. Şehit ve gazilerimizin sayesinde bu vatan toprakları üzerinde özgürce yaşıyoruz. Ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Buna kalkışanlar gerekli cevabı her zaman fazlasıyla almıştır. Ülkemizin bağımsızlığı uğruna canlarını seve seve feda eden şehitlerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Arakan’daki zulme tepki

Arakan’da yapılan zulme sessiz kalmayarak olayları lanetleyen Şahin, “Yüreğimize acı ve ateş düşürenleri kınıyorum. Yapılan zulüm, işkence ve katliamlar uykuları kaçırır vaziyettedir. Dünyanın neresinde olursa olsun, masum insanlara karşı işlenmiş bir suç, tüm insanlığa karşı işlenmiştir” diyerek sözlerini tamamladı.

Bafra İlçe Müftüsü tarafından yapılan duanın ardından Bafra protokolü şehit kabirlerini ziyaret ederek çiçek koydular ve şehit ailelerinin bayramlarını kutladılar.

Yorumlar