BAE ajanlarının suikast hazırlığı yaptığı ortaya çıktı

MİT'in takibi ve Emniyet'in başarılı operasyonlarıyla yakalanan BAE ajanlarının suikast hazırlığı içinde olduğu iddia edildi. Ajanlardan Samir Semih Şaban'ın daha önce Lübnan'da bomba ve suikast eğitimi aldığı ortaya çıktı. Diğer ajan Zeki Hasan Yusuf'un ise görev yeri olan Bulgaristan'dan Şaban'a yardımcı olmak için geldiği belirkendi

Google Haberlere Abone ol
BAE ajanlarının suikast hazırlığı yaptığı ortaya çıktı

Milli İstihbarat Teşkilâtı’nın (MİT) operasyonuyla yakalanan Birleşik Arap Emirliği (BAE) ajanları Samir Semih Şaban (40) ve Zeki Yusuf Hasan’ın kirli ağı deşifre oluyor. Şaban ve Hasan’ın kurduğu istihbarat ağının izini süren güvenlik güçleri, ayrıca iki ajanın görüştüğü gazetecileri de belirlemeye çalışıyor. Yeni Şafak, BAE’nin Türkiye’deki istihbarat ağının temellerini atan, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suud konsolosluğunda öldürülmesinden sonra Türkiye’ye gelerek çalışmalara başlayan 40 yaşındaki Samir Semih Şaban’la ilgili önemli ayrıntılara ulaştı.

AİLEDEN BOMBACI

BAE ve Suudi Arabistan istihbaratının tetikçisi Muhammed Dahlan’ın en yakınındakilerden biri olan Samir Semih Şaban’ın uzmanlık alanı, patlayıcı/bomba yapımı, suikast ve sabotaj. Lübnan’da mühendislik okuyan Şaban, bomba, suikast ve sabotaj eğitimini de bu ülkede aldı. Alınan bilgiye göre Şaban’ın babası da tıpkı kendisi gibi bir patlayıcı uzmanı. Yaklaşık 6 aydır Türk istihbaratınca izlenen ve geçtiğimiz pazartesi günü yapılan bir operasyonla yakalanan iki ajan, Birleşik Arap Emirlikleri ile bağlarını gizlemek için Filistin pasaportu taşıyor.

MİT tarafından takip edilen iki casus, Türkiye’de özellikle Arapların yoğun olarak bulunduğu yerlerde dolaştı. Samir Semih Şaban ve Zeki Yusuf Hasan’ın Türkiye’deki Hamaslıların faaliyetlerini izledikleri, Müslüman Kardeşler’in Türkiye’deki şemasını ortaya çıkarmaya çalıştıkları da gelen bilgiler arasında.

İKİSİ DE EL-FETİH’TEN

İkilinin bölgedeki birçok ülkeye giriş-çıkış yaptığı öğrenilirken, iki ismin de bir dönem orduda görev yaptıkları belirlendi. Ajanlardan Zeki Yusuf Hasan, El-Fetih’e bağlı Filistin istihbaratında üst düzey görevlerde bulundu. İki isim de Hamas-Fetih çatışmalarının yaşandığı dönemde İsrail istihbaratı ve Muhammed Dahlan’la sürekli irtibat halinde oldu. Son olarak Bulgaristan’da faaliyet gösteren Zeki Yusuf Hasan, Samir Semih Şaban’a yardımcı olması için Türkiye’ye gönderildi.

Yorumlar