Badminton olimpiyat merkezi hizmete girdi

- Türkiye Badminton Federasyonu Olimpiyat Hazırlık Merkezi, Gençler Akdeniz Şampiyonası ile kapılarını açtı - Federasyon başkanı Özmekik: "Türkiye artık badmintonda da merkez haline gelecek"

Google Haberlere Abone ol
Badminton olimpiyat merkezi hizmete girdi

ANKARA (AA) - Ankara'da inşa edilen Türkiye Badminton Federasyonu Olimpiyat Hazırlık Merkezi, faaliyete girdi.

Türkiye'de badmintona tahsis edilen ilk spor merkezi, bugün başlayan Gençler Akdeniz Şampiyonası ile kapılarını açtı.

Tesisin yüzde 70'lik kısmı Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynaklarıyla yapılırken, yüzde 30'u ve tefriş giderleri Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarından karşılandı.

Keçiören'de 5 bin 47 metrekarelik alana inşa edilen spor merkezinde, 9 kortta maçlar oynanabiliyor.

Federasyonun merkez binasının da yer aldığı komplekste, sporcuların konaklayabilmesi için otel kısmı da bulunuyor.

Sporcuların hamam, sauna ve fitness merkezi gibi imkanlardan faydalanabileceği tesiste, seminerlerin yapılabilmesi için konferans salonu yer alıyor.


- "Tarihi bir gün yaşıyoruz"


Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesisin Türk sporuna hayırlı olmasını diledi.

Salonda ilk resmi müsabakaların yapıldığını belirten Özmekik, "Mutluyuz, tarihi bir gün yaşıyoruz. İnşallah, daha nice faaliyetleri bu tesiste gerçekleştiririz." dedi.

Özmekik, "Türkiye'de bir federasyona ait olimpiyat hazırlık merkezi adı altında tek tesis. Avrupa'da böyle bir merkez 3 ülkede var. Akdeniz Şampiyonası'na katılan ülkeler de salona gıptayla bakıyorlar. Olimpiyatlara daha iyi bir şekilde hazırlanabilmek için bu merkez önemliydi." ifadelerini kullandı.

Tesisi başka ülkelerin de kullanımına açacaklarını aktaran Özmekik, "Antrenör ve sporcu eğitimleri yaparak burayı kamp merkezi haline getireceğiz. Sürekli eğitimler, turnuvalar gerçekleşecek. Bu anlamda Türkiye artık badmintonda da merkez haline gelecek." değerlendirmesinde bulundu.

Özmekik, iki gün sürecek Gençler Akdeniz Badminton Şampiyonası'nda takım halinde şampiyonluğu, ferdi müsabakalarda da en fazla birincilik elde eden ve madalya toplayan ülke olmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Gençler Akdeniz Badminton Şampiyonası'na, Türkiye'nin yanı sıra Lübnan, Cezayir, Arnavutluk, Hırvatistan ve Yunanistan'dan toplam 38 sporcu katılıyor.

Şampiyonada Türk Milli Takımı'nı Berkay Çiçen, Yazgan Çalışır, Tayfun Taşdemir, Betül Söner, Naime Yılmaz, Zehra Erdem, Bengisu Erçetin, Nazlıcan İnci, Sezgin Kelebek, Yiğit Efekan Sarsılmaz ve Bahar Yavru temsil ediyor.

Yorumlar