Babasını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kadının davası

- Tartıştığı babasını bıçakla öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan kadının yargılanmasına başlandı - Mahkeme heyeti, akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için sanığın Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verdi

Google Haberlere Abone ol
Babasını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kadının davası

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da tartıştığı babası Şeyhmus Altun'u (54) bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan Ayfer Altun'un yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Altun ile avukatı katıldı.

Duruşmada savunma yapan Altun, "Tolga" isimli bir kişiyle imam nikahlı birliktelik yaşadığını ve hamile kaldığını anlatarak, ailesinin baskısıyla çocuğunu aldırdığını iddia etti.

Altun, babasının kendisini, eşine dönebileceği korkusuyla da dışarı çıkartmadığını ifade ederek, tartışma sırasında kendisine tokat atan babasının peşinden mutfağa geldiğini anlattı.

Babasının kendisini terlikle döveceğini söylediğini savunan Altun, "Ben de bu nedenle bıçakla ona 2 kez vurdum. Sonra ne oldu ona bilmiyorum. Olaydan dolayı pişmanım. Babamı çok özlüyorum." dedi.

Altun, imam nikahlı eşinden ayrıldıktan sonra ilaç alarak intihara kalkıştığını belirterek, hastane acil servisinde kendisine müdahale edildiğini öne sürdü.

Mahkeme heyeti başkanının, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüp görmediğini sorduğu sanık Altun, tedavi görmediğini söyledi.

Sanık avukatı da müvekkilinin cezai ehliyetinin olup olmadığına ilişkin rapor aldırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için Altun'un Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verdi.

Sanığın aynı hastanede daha önce tedavi görüp görmediğine ilişkin de araştırma yapılmasını karara bağlayan mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

- Mahkeme başkanı ile sanık arasında ilginç diyalog

Duruşmanın ertelendiğinin açıklanmasının ardından konuşan sanık Ayfer Altun, "Madem ben deliydim beni niye üç kez evlendirdiler? 4 aydır içerideyim. Neden?" dedi.

Mahkeme başkanının "Babanı öldürdüğün iddiasıyla yargılanıyorsun" demesi üzerine sanıkla aralarında şu diyalog geçti:

"Sanık Altun: Babam ölmedi, nasıl öldüğünü düşünürsün, size yalan söylemişler, kandırmışlar. Sadece yaralandı. Psikolojimi bozdular. İlaç kullan kullan nereye kadar.

Mahkeme başkanı: Baban öldü.

Sanık Altun: O zaman ispatlayın.

Mahkeme Başkanı: Cesedini mi getirelim?

Sanık Altun: Ölmüşse ölmüş ne yapalım, yapacak bir şey yok."

Mahkeme başkanı, bu diyaloğun ardından duruşma salonundaki güvenlik güçlerine "Sanığı götürebilirsiniz." diyerek duruşmayı kapattı.

Yorumlar