Babası gibi ondan da yeni şampiyonlar bekleniyor

- Türk atçılığına damgasını vuran Arap atlarından, geçen yıl yaşamını yitiren "Caş"ın 420 yavrusunun en ünlüsü olan "Baba Mevlüt", TİGEM'in aygır kadrosuna dahil edildi - Bugüne kadar koştuğu yarışlarda sahibine 4 milyon liraya yakın para kazandıran "Baba Mevlüt"ün bu yıl 30 kısrakla çiftleştirilerek yeni şampiyon taylar yetiştirilmesi hedefleniyor

Google Haberlere Abone ol
Babası gibi ondan da yeni şampiyonlar bekleniyor


BURSA (AA) - HÜSEYİN YEŞİLKAVAK - Türk atçılığına damgasını vuran Arap atlarından, geçen yıl yaşamını yitiren "Caş"ın 420 yavrusunun en ünlüsü olan "Baba Mevlüt", Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM) aygır kadrosuna katıldı.

TİGEM Karacabey İşletmesi Atçılık Şube Şefi Muhammed Yalçınkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işletmelerinin Türkiye'de yarış camiasına yön veren bir kuruluş olduğunu vurgulayarak, yetiştirdikleri tay ve kısraklarla ülke atçılığına hizmet ettiklerini söyledi.

Yalçınkaya, yeni şampiyon taylar yetiştirmek için çok titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getirerek, yıllardır bunda da başarılı olduklarını belirtti. Yarış hayatlarının tamamlanmasının ardından çok önemli Arap atlarının işletmelerinde aygır olarak kullanıldığını anlatan Yalçınkaya, böylelikle geleceğin şampiyon taylarını yetiştirdiklerini dile getirdi.

Yıllardır hem atçılık camiasına hem de işletmelerine büyük hizmetleri bulunan ünlü Arap atı "Caş"ın geçen yıl yaşamını yitirdiğini anımsatan Yalçınkaya, "Bir baba olarak Türk atçılığına damgasını vurmuştu. Kendisi gitti ama izlerini bıraktı. Şimdi onun yavrularından yeni şampiyonlar yetiştirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.


- "Babası gibi kendisinden beklentimiz yüksek"


"Caş"ın 420 yavrusu arasından en ünlülerinin "Kafkaslı" ve "Baba Mevlüt" olduğunu vurgulayan Muhammed Yalçınkaya, şunları kaydetti:

"(Kafkaslı) işletmemizin medarıiftiharı. O da erken hayata veda etti. Aygırlık süresi kısaydı. 'Kafkaslı'dan sonra şu an işletmemizde Türkiye içinde de büyük ses getiren 'Baba Mevlüt' isimli aygırımızı kadromuza aldık. 2018 yılı itibarıyla tohumlamalarımıza devam edeceğiz. İlk defa burada yapacağız. Bundan sonra devam edecek. 'Caş'ın en iyi temsilcilerinden bir tanesi."

Yalçınkaya, "Baba Mevlüt''ün çok iyi koştuğunu ve bugüne kadar sahibine 4 milyon liraya yakın bir para kazandırdığını belirterek, şunları dile getirdi:

"İstiklal Savaşı, Çanakkale, Cumhuriyet Koşuları gibi Arap atlarının koştuğu yarışlarda önemli dereceler elde etti. Familyasının tüm özelliklerini kendi üzerinde barındıran bir vasfa sahip. Bu yıl itibarıyla kendisinden aygır olarak faydalanmaya başlayacağız. Bu sene işletmemizden 30 kısrakla çiftleştireceğiz. Dışarıdan gelen kısrakları da kabul ediyoruz. Babası gibi kendisinden beklentimiz yüksek."

Yorumlar