Babalar Günü

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: - "Babalarımıza ne kadar iyilik, sevgi ve saygı göstersek azdır. Üzerimizde hakkı olan anne ve babalarımızın rızasını kazanmak, onların gönlünü hoş tutmak, onlara karşı her zaman vefa göstermek her evladın önceliği olmalıdır"

Google Haberlere Abone ol
Babalar Günü

ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, babalara iyilik, sevgi ve saygı göstermenin önemine işaret ederek, "Üzerimizde hakkı olan anne ve babalarımızın rızasını kazanmak, onların gönlünü hoş tutmak, onlara karşı her zaman vefa göstermek her evladın önceliği olmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Arslan, Babalar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, özel günlerin sevgiyi, dostluğu, yardımlaşmayı, barışı ve kardeşliği yaymak için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak, Babalar Günü'nün de gönül bağlarını kuvvetlendirmeye yardımcı özel bir gün olduğunu belirtti.

Babaların her an saygıyla anılması gereken hayattaki değerli varlıklar olduğuna dikkati çeken Arslan, Türk geleneğinde babanın, evin direği, ailenin en önemli dayanak noktası olarak görüldüğünü ifade etti.

Adaleti, paylaşmayı, dayanışmayı ve sorumluluğu öğreten babaların, ailesinin rızkı için her türlü zorluklara göğüs gerdiğine işaret eden Arslan, şunları kaydetti:

"Bu itibarla babalarımıza ne kadar iyilik sevgi ve saygı göstersek azdır. Üzerimizde hakkı olan anne ve babalarımızın rızasını kazanmak, onların gönlünü hoş tutmak, onlara karşı her zaman vefa göstermek her evladın önceliği olmalıdır. Aile bağlarımızın kuvvetlenmesine vesile olan bu günde dargınlıkların, kırgınlıkların unutulmasını ve küslerin barışmasını temenni ediyorum. Babalar ve evlatları arasındaki bağın daha da güçlenmesi gerektiğine olan inancımla bir çınar ağacı gibi ailesine kol kanat geren tüm babaların ve baba adaylarının, Babalar Günü'nü kutluyor, tüm vatandaşlarımıza sevgilerimi, selamlarımı sunuyorum."

Yorumlar