Babaanne, PKK tarafından kaçırılan yetim ve öksüz torununa kavuştu

Terör örgütü PKK tarafından 5 yıl önce dağa kaçırılan İbrahim Halil Kadran güvenlik güçlerinin yönlendirmesi sonucunda PKK kamplarından kaçarak teslim oldu. Torununu gören babaannesi sevinç gözyaşları döktü.

Google Haberlere Abone ol
Babaanne, PKK'nın kaçırdığı torununa kavuştu

Dün Şırnak Habur sınır kapısına gelerek güvenlik güçlerine teslim olan 5 örgüt üyesinden birinin ailesinin HDP il binası önünde eylem yapan ailelerden olduğu ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğünün ikna çalışması sonucu teslim olan 5 örgüt üyesi ifadeleri için emniyete götürüldü.

Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binası önünde bekleyen ailelerden biri olan hala G.A ve annesi Halime Kadran örgüt tarafından kaçırılan İbrahim Halil Kadran'ın dönmesini dört gözle bekliyordu.

Terör örgütü tarafından 5 yıl önce dağa kaçırılan yetim ve öksüz olan İbrahim Halil Kadran için hala G.A. ile babaanne Halime Kadran, HDP il başkanlığı önünde bekleyişlerini sürdürürken güvenlik güçlerinden sevindirici haberi aldı.

Hala ve babaannenin, ikna çalışmaları sırasında sürekli iletişim halinde oldukları İbrahim Halil Kadran'ı polisle birlikte terör örgütü PKK'nın elinden kaçması için yönlendirdikleri öğrenildi.

Torununa 5 yıl sonra kavuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun telefonla verdiği müjdeli haberi alan babaanne Halime Kadran ile kızı G.A, Halil İbrahim Kadran'ı görebilmek için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne geldi. 

Halil İbrahim Kadran ile ifade işlemi için götürüldüğü Emniyet Müdürlüğünde buluşan babaanne, yetim ve öksüz torununu bağrına bastı. 

Duygusal anların yaşandığı buluşmada Halime Kadran, 5 yıllık ayrılığın ardından büyük özlemle sarıldığı torununun ellerini, yüzünü öptü ve gözyaşı döktü. 

Torununa "Kurban olurum sana" diye seslenen babaanne, buluşmanın heyecanıyla baygınlık geçirdi.

Babaannesi ve halası G.A. daha sonra Halil İbrahim Kadran ile görüştü.

Böylece, Diyarbakır annelerinin evlat nöbetinin 130'uncu gününde yakınlarıyla buluşan aile sayısı 4'e ulaştı.

Yorumlar