Aziz Yıldırım'ın şikayetine takipsizlik

- Yıldırım'ın, bir televizyon programında kendisi hakkında hakaret ve iftira içerikli yorumlar yaptıkları iddiasıyla Turgay Demir ve Erman Toroğlu hakkında yaptığı suç duyurusu, takipsizlikle sonuçlandı

Google Haberlere Abone ol
Aziz Yıldırım'ın şikayetine takipsizlik

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın bir televizyon programında kendisi hakkında hakaret ve iftira içerikli yorumlar yaptıkları iddiasıyla Turgay Demir ve Erman Toroğlu hakkında yaptığı suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın ve Spor Suçları Soruşturma Bürosu'nca verilen takipsizlik kararında, müşteki Yıldırım'ın avukatı aracılığıyla A Spor adlı kanalda yayınlanan programda, Turgay Demir ile Erman Toroğlu'nun kendisi hakkında hakaret ve iftira içerikli yorumlar yaptıklarını iddia ederek şikayetçi olduğu belirtildi.

Şüphelilerin savunmalarında "Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanı olan müştekinin programda konu edilen eylemlerinin eleştiriye değer olduğunu, yorumlarının ifade özgürlüğü sınırları kapsamında vücut bulduğunu" beyan ettikleri vurgulanan takipsizlik kararında, açık kaynaklardan yapılan araştırma sonuçlarına göre ilgili programda tartışmaya açılan hususların daha önce de medyada tartışma konusu olduğu vurgulandı.

Takipsizlik kararında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararlarında sabit olduğu üzere, ifade özgürlüğünün sadece toplum tarafından kabul gören, zararsız veya ilgisiz kabul edilen haber ve fikirler için değil, incitici, şok edici ya da endişelendirici bilgi ve düşünceler için de geçerli olduğu aktarıldı.

Somut olayda şüphelilerin doğrudan hakaret ve iftira niteliği taşımayan, tanınmış bir kişi olan müştekinin önceki davranışlarına bağlı olarak kamuoyunun tartışmasına açmak üzere yaptıkları yorumların Anayasayla teminat altına alınan ifade özgürlüğünün yine Anayasayla çizilen sınırları kapsamında vücut bulduğu kaydedildi.

Takipsizlik kararında, ayrıca müşteki Yıldırım'ın da 6112 sayılı kanunun 18. maddesi uyarınca şüpheli beyanlarına aynı usulle cevap verme ve hukuk mahkemeleri nezdinde adli işlem yapma hakkı bulunduğu belirtilerek, şüphelilerin eyleminin suç teşkil etmeyeceğinden ötürü kovuşturma konusu yapılamayacağının anlaşıldığı vurgulandı.

Yorumlar