Aziz Akgül kimdir?

Aziz Akgül kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir? Eski milletvekillerden biri olan Akgül, siyasette aktif olmasa da aktif bir şekilde sosyal ve akademik hayatta yer almaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Aziz Akgül kimdir?

Aziz Akgül kimdir veya Prof. Dr. Aziz Akgül kim, nereli, kaç yaşında, ihtisas alanı nedir? Eski AK Parti milletvekillerinden biri olan Aziz Akgül şimdilerde ne yapıyor?

İşte Aziz 1956 yılında Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Halil ve Hasine çiftinin oğlu olarak dünyaya geldi.

Aziz Akgül kimdir?
Prof. Aziz Akgül

 

İlk, orta ve lise eğitimini memleketinde tamamladıktna sonra ODTÜ İngilizce İşletme bölümünü kazandı.

Mezuniyetinden sonra akademik kariyerini sürdüren Akgün sırasıyla İstanbul Üniversitesi, Kara Harp Okulu, GATA, Kırıkkale Üniversitesi ve Başkent Üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Prof. Dr. Aziz Akgül, Başbakan Başmüşavirliği görevinde de bulundu.

KOSGEB başkanlığını da bir süre yürüttü.

AK Parti'den 22. Dönem Diyarbakır Milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı. 

Akgül hali hazırda Türkiye İsrafı Önleme Vakfı başkanlığını yürütüyor. 

Evli ve iki çocuk babasıdır. 

ERDOĞAN'I KIZDIRAN KONUŞMA YAPMIŞTI

Aziz Akgül 2020 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, eski AK Parti milletvekilleriyle düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmayla tepki çekmişti.

Erdoğan bu toplantıda “Bugün Kamışlı’da, Resulayn’da, Tel Abyad’da, Aynel Arap’ta, Cerablus’ta, Münbiç’te, El Bab’da, İdlib’de vermediğimiz savaşı, Allah göstermesin, yarın Şırnak’ta, Mardin’de, Şanlıurfa’da, Gaziantep’te, Hatay’da vermek zorunda kalırız. Senaryonun asıl hedefi Suriye değil, Türkiye’dir.” demişti. 

Erdoğan konuşmasını tamamladıktan sonra eski Diyarbakır milletvekili Aziz Akgül söz alarak, uzun bir konuşma yapmış ve özetle Esed ile görüşülmesinden yana olduğunu söylemiş ve bu yönde bir çözüm yolu önerisinde bulunmuştu.

Bölge insanı olarak, bölgenin şartlarını çok iyi bildiğini söylüyor. “Şam yönetimiyle görüşülse daha iyi olmaz mı?” diyor. O ana kadar dikkatle dinleyen Erdoğan’ın bir anda hışımla Akgül’e dönerek “Bu Kılıçdaroğlu ağzı. Zaten bunu Bay Kemal de söylüyor” dediği söyleniyor.

Kamuoyunda çok fazla tanınmasalar da Aziz Akgül adında bir müzisyen ve bir de avukat var.

 

Yorumlar