Azerbaycan'da Kurban Bayramı

- Türkiye Diyanet Vakfı ve Gençliğe Yardım Fonu, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Azerbaycan'da kurban kesti

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan'da Kurban Bayramı

BAKÜ (AA) - Türkiye'den hayır kurumları, Azerbaycan'da, Kurban Bayramı dolayısıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere kurban kesimi yaptı.

Azerbaycan'da uzun yıllardır faaliyet gösteren Türkiye Diyanet Vakfı ve Türk hayırseverlerin kurduğu Gençliğe Yardım Fonu (GYF), bayram namazının ardından yaklaşık 3 bin 200 hisselik kurban kesimine başladı.

Diyanet Vakfının Azerbaycan'daki yardım faaliyetlerini organize eden Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Kamil Güneş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu yıl Azerbaycan'da 211 büyükbaş, 123'ü küçükbaş toplam bin 600 hisse kurban keseceklerini bildirdi.

Kurban etlerini Azerbaycan'ın tüm bölgelerine ulaştıracaklarını belirten Güneş, Türk hayırseverlerin Diyanet Vakfına yaptığı bağışların yerini bulduğunu kaydetti. Güneş, "Geçen sene 12 binden fazla aileye ulaştık. İhtiyaç sahiplerine, şehit ailelerine ve gazilere 28 bin kilodan fazla et dağıtıldı. Bu sene o hedefi daha da yukarılara çıkarmayı düşünüyoruz." dedi.

GYF Başkanı Ahmet Tecim de her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.

Bu yıl Türkiye'den hayırsever vatandaşların gönderdiği yaklaşık bin 600 hisselik kurban keseceklerini aktaran Tecim, kesimlerin yarısını Bakü'de, yarısını ise bölgelerde yaptıklarını ifade etti.

Kurban etlerinin büyük kısmını Karabağ göçmenlerine, şehit ailelerine ve gazilere ulaştıracaklarını anlatan Tecim, "Bayram sadece eti değil, gönülü de paylaşmaktır. Türkiye'den gelen kurban hisseleriyle buradaki kardeşlerimize etten ziyade bir gönül ulaştırmış oluyoruz." şeklinde konuştu.


Yorumlar