Azerbaycan ve Ermenistan askeri gücü ne kadar, hangisi daha güçlü?

Azerbaycan ve Ermenistan'ın askeri gücü ne kadar? hangi ülke daha güçlü? son zamanlarda en çok arananlar arasında geliyor. Özellikle Ermenistan'ın kardeş Azerbaycan topraklarına saldırması Türkiye tarafından büyük tepki ile karşılanırken yetkililerden Azerbaycan'a tam destek açıklamaları geldi.

Azerbaycan ve Ermenistan askeri gücü ne kadar, hangisi daha güçlü? - Sayfa 1

Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına yönelik saldırılarının ardından iki ülkenin askeri güçleri sorgulanmaya başladı. Peki, Ermenistan mı daha güçlü yoksa Azerbaycan mı daha güçlü?

Azerbaycan ve Ermenistan askeri gücü ne kadar, hangisi daha güçlü? - Sayfa 2

Azerbaycan’da bir televizyon kanalına konuşan Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, “Azerbaycan ordusu ile Ermenistan ordusunu karşılaştırmak gülünçtür.“ dedi.

Başbuğ, “Azerbaycan’la Ermenistan ordusunu karşılaştırmak bana göre askeri literatürde veya askeri doktrinde çok komik bir hadise olarak yer alır. Zira iki ülkenin elindeki silahlı gücü, elindeki silahları karşılaştırdığınızda Azerbaycan’ın Ermenistan’a nazaran katbekat üstün, katbekat önde olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Mesela hava unsurlarıyla, mesela kara unsurlarıyla, mesela çok namlulu roketatarlarla, toplarla… Deniz gücünü zaten saymıyorum. Bütün bunları alt alta koyduğunuzda ortaya gerçekten trajikomik bir tablo çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan ve Ermenistan askeri gücü ne kadar, hangisi daha güçlü? - Sayfa 3

İşte rakamlarla Azerbaycan ve Ermenistan ordularının karşılaştırması: 

Azerbaycan Kara Kuvvetleri, Azerbaycan Hava Kuvvetleri, Azerbaycan Hava Savunma Kuvvetleri ve Azerbaycan Deniz Kuvvetleri'nden askeri birliklerden oluşmaktadır.2019 yılından itibaren bütçesi 6 milyar manat (7.5 milyar abd dolari) oldugu belirtildi. Azerbaycan'ın son bilgilere göre toplam asker sayısı 381.940 olarak listelenmiştir.

Azerbaycan ve Ermenistan askeri gücü ne kadar, hangisi daha güçlü? - Sayfa 4

Kara Kuvvetleri

Ana Muharebe Tankları

T-90 MBT x 200 (T-90C/Rusya'dan alınıyor)
T-80 MBT x 25
T-72 MBT x 400 modernize edilmiş.
T-64 MBT x 100
T-84 Oplot-M MBT x 25(Ukrayna'dan alınmaktadır)
T-80U MBT x 0 (Ukrayna'dan alınmıştır)
Toplam:832 Tank.