Azerbaycan şartını açıkladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: "Azerbaycan’ın tek koşulu Ermenistan ordusunun geri çekilmesidir. Eğer geri çekilirlerse çatışmalar durur"

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan şartını açıkladı

Azerbaycan, işgal altındaki Karabağ'da hızla ilerliyor. Ermenistan ordusuna şu ana kadar ağır zayiatlar verildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise operasyonları durdurma şartını ilk kez açıkladı. Aliyev, "Azerbaycan’ın tek koşulu Ermenistan ordusunun geri çekilmesidir. Eğer geri çekilirlerse çatışmalar durur" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın geri çekilmesi durumunda  çatışmaların durdurulacağını açıkladı.

Pazar gününden bu yana Ermenistan ile yaşanan çatışmalarda yaralananları ziyaret eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, burada yaptığı açıklamada "Azerbaycan'ın tek koşulu Ermenistan ordusunun geri çekilmesidir. Eğer geri çekilirlerse çatışmalar durur" ifadelerini kullandı. 

Aliyev açıklamasında şunları söyledi "Karabağ bizim ezeli, tarihi toprağımızdır. Biz kendi topraklarımızda savaşıyoruz. Ermenistan halkı, evlatlarını Azerbaycan toprağına göndermesin. Bizim Ermenistan halkı ile bir sorunumuz yoktur. Bizim davamız hak davasıdır. Ermenistan işgal siyasetine son vermelidir. Ermenistan topraklarımızdan çıkarsa hemen barış sağlanacak. Tek şartımız var, topraklarımızdan çıkıp defolmalılar.

"Ben ilk gün sivillerin hedef alınmaması için talimat verdim" diyen Aliyev, Ermenistan'ın saldırılarıyla ilgili olarak, "Sivil yerleşimlerimizi vuruyorlar, her gün kayıp sayımız artıyor" dedi.

Bu dönemde Azerbaycan'ın yanında olan kimseyi unutmayacaklarını vurgulayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye'nin desteğine dikkat çekerek, "Bana Türkiye'deki kardeşlerimizden destek mektupları geliyor. Azerbaycan yalnız değil, Türkiye yanımızdadır" ifadelerini kullandı.

İŞGAL ASKERLERİ BÖYLE HAVAYA UÇURULDU

 

Yorumlar