Azerbaycan anayasa değişikliği için sandık başında

- TBMM Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eş Başkanı Ünüvar: - "Şu ana kadar halkın yaklaşık üçte birinin referanduma katıldığını görüyoruz. Düzen ve sükunet içerisinde Azerbaycan halkı tercihini yapıyor" - TÜRKPA üyesi sıfatıyla referandumu izleyen AK Parti Amasya Milletvekili İpek: - "Seçmen yaşını aynı zamanda seçilme yaşı olarak da düzenleyen çok ileri bir adım atıyor Azerbaycan. İnşallah Azerbaycan için hayırlı olur"

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan anayasa değişikliği için sandık başında

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'da, anayasanın 23 maddesinde değişiklik yapılması ve anayasaya 6 yeni maddenin eklenmesi için yapılan referandumda, öğleye kadar katılım yüzde 30,6 oranında oldu.

Azerbaycan Merkezi Seçim Komitesinden (MSK) yapılan açıklamada, yerel saatle 12.00 (TSİ 11.00) itibarıyla 5 milyon 260 bin kayıtlı seçmenden 1 milyon 610 bin 879 bininin oyunu kullandığı kaydedildi.

Açıklamada, böylelikle referanduma katılım oranının öğleye kadar yüzde 30,6 olduğu bildirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de seçimin ilk saatlerinde eşi Mihriban Aliyeva ve diğer aile üyeleriyle Bakü merkezdeki 6 numaralı okulda kurulan sandıkta oyunu kullandı.

Referandumu, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamentolar Asamblesi (TÜRKPA) üyesi ve TBMM Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi milletvekilleri de gözlemci sıfatıyla izliyor.

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eş Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Azerbaycan'da son derece önemli bir referandum gerçekleştirildiğini söyledi.

Referandumun ilk saatlerinden itibaren değişik sandıklarda gözlem yaptıklarını belirten Ünüvar, "Şu ana kadar halkın yaklaşık üçte birinin referanduma katıldığını görüyoruz. Gittiğimiz alanlarda herhangi bir kargaşa görmedik. Düzen ve sükunet içerisinde Azerbaycan halkı tercihini yapıyor." diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, referandumun Azerbaycan halkı için hayırlı olmasını dileyerek, "Sandık başlarında her partinin temsilcisinin gözlemcisi olduğunu görüyoruz. Katılımın yüksek olması da güzel." ifadesini kullandı.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, şu ana kadar gezdikleri sandıklarda katılımın yüksek olduğunu gördüklerini kaydederek, "Bu referandum sonucunun Azerbaycan anayasasındaki değişikliklerle hem demokrasiye hem de vatandaşlara müspet yönde yansımasını temenni ediyoruz." dedi.

MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, "Gayet güzel, büyük bir olgunluk içerisinde, katılımın da büyük olduğu bir seçim gerçekleştirildiğini görüyoruz. Azerbaycan adına sevindirici şeyler bunlar." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKPA üyesi sıfatıyla referandumu izleyen AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, oy kullanma işleminin düzenli şekilde yürütüldüğünü bildirdi.

Referandumla yapılması öngörülen değişikliklerden de bahseden İpek, "Seçime katılma hakkı olanların hepsine cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekili seçilebilmeyle ilgili yenilik getiriliyor. Seçmen yaşını aynı zamanda seçilme yaşı olarak da düzenleyen çok ileri bir adım atıyor Azerbaycan. İnşallah Azerbaycan için hayırlı olur." görüşünü paylaştı.


Yorumlar