Ayvalıklı Denizciler Avrupa’yı fethetti

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güverte işletme alanı 12. sınıf öğrencileri Erasmus+ projesinin ikinci ayağını Litvanya Klapedia’da tamamladı.Baltık denizi kıyısında stratejik öneme...

Google Haberlere Abone ol
Ayvalıklı Denizciler Avrupa’yı fethetti

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güverte işletme alanı 12. sınıf öğrencileri Erasmus+ projesinin ikinci ayağını Litvanya Klapedia’da tamamladı.

Baltık denizi kıyısında stratejik öneme sahip limanda şehri denizcilik ve gemi yapımı alanlarında köklü eğitim kurumlarıyla Ayvalıklı öğrenciler önemli deneyim kazandı. Denizcilik alanı eğitiminin yanı sıra İngilizce ve Litvanca dil eğitimi, okul ve sektör çalışma ziyaretleri, şehrin tarihi ve turistik mekanlarının gezilmesi, kültürel ve sosyal etkinliklerde gerçekleştirildi.

Çevirmen kullanmadan yapılan eğitim ve gezilerde Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin denicilik eğitimi alan öğrencilerin Türkiye’yi ve Ayvalık’ı da başarılı bir şekilde temsil etti.

Öğrenciler, Türkiye’ye döndüklerinde Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’ı ziyaret etti.

Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, "Denizcilik, ilçemiz ve ülkemiz için çok önemlidir. Bu sektörlerde ne kadar ilerlersek o kadar büyük oluruz. Teknolojik olarak gittiğiniz ülkelerden üstün olduğumuzu gördünüz. Fakat onlar belli bir sistemi oturttukları için başarılar. Sizler de sisteminizi oturtun dil eğitiminde kendinizi geliştirin" dedi.

Yorumlar