"Ayvacı amca"nın sırtındaki küfesiyle geçen ömrü

- İstanbul caddelerinde, pazarlardan özenle seçtiği ve küfesine yerleştirdiği ayvaları satarak 40 yıldır geçimini sağlayan Ali Karagöz, ilerlemiş yaşına rağmen müşterilerine ürün ulaştırmayı sürdürüyor - Sabah ezanından sonra ağırlığı 50 kilogramı bulan küfesini sırtlayıp yola koyulan "ayvacı amca", ürünlerini satmak için her gün yaklaşık 40 kilometre yürüyor - Ali Karagöz: - "Her gün yaklaşık 40 kilometre yürüyorum. Ağrılarım oluyor ama ne yaparsın... İlaçlarla ağrılarımı geçiriyorum. Beni sırtımdaki sepet ile yürümek değil de hastalık bu sokaklardan geri koyar"

Google Haberlere Abone ol
"Ayvacı amca"nın sırtındaki küfesiyle geçen ömrü

İSTANBUL (AA) - ZAFER ARSLAN - İstanbul caddelerinde, pazarlardan özenle seçtiği ve küfesine yerleştirdiği ayvaları satarak 40 yıldır geçimini sağlayan "ayvacı amca" Ali Karagöz, ilerlemiş yaşına rağmen müşterilerine ürün ulaştırmayı sürdürüyor.

Konya'da 1934 yılında doğan, 4 çocuk babası Ali Karagöz, İstanbul'un çeşitli semtlerinde 40 yıldır ayva satıyor.

Evinden sabah ezanından sonra çıkan Karagöz, İstanbul'daki pazarlarda tezgah tezgah gezerek satın aldığı ayvaları sepetine özenle yerleştiriyor.

Karagöz, daha sonra ağırlığı 50 kilogramı bulan sepetini sırtına alarak cadde cadde, sokak sokak nasibini aramaya çıkıyor.

Her gün yaklaşık 40 kilometre yürüyen "ayvacı amca", geç saatlere kadar İstanbul'da sokak sokak dolaşarak ayvalarını satmaya çalışıyor.

- "Ayvaları tek tek seçiyorum"

Ali Karagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 40 yıldır ayva sattığını söyledi.

Haftanın 7 günü pazarlardan ayvaları aldığını anlatan Karagöz, "Bismillah deyip işe başlıyorum. İstanbul'un bütün pazarlarını geziyorum. O gün pazar neredeyse oraya gidiyorum. Pazardan alışverişimi yapıyorum. Ayvaları tek tek seçiyorum. Bunları sepetime yerleştirip yola çıkıyorum." diye konuştu.

Karagöz, "ayvacı amca" olarak tanındığını dile getirerek, "Her gün yaklaşık 40 kilometre yürüyorum. Ağrılarım oluyor ama ne yaparsın...İlaçlarla ağrılarımı geçiriyorum. Beni sırtımdaki sepet ile yürümek değil de hastalık bu sokaklardan geri koyar." dedi.

Geçen yıllara göre bu sene daha çok ayva olduğunu belirten Karagöz, "Ayva çok, kış da çok olacak sanırım. Ayvaları tatlı yapacak müşterilere ulaştıracağım. İşler iyi giderse günde 90-100 lira kazanıyorum. Ayda 950 lira da kira veriyorum." ifadelerini kullandı.

Karagöz, çocuklarının üniversiteyi bitirdiğini ve hepsini evlendirdiğini söyleyerek, en çok torunlarıyla vakit geçirmeyi sevdiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar