Ayva çekirdeği faydaları

Eski çağlardan itibaren bilinen ayva çekirdeğinin faydalarını Romalılar çok iyi değerlendirmiş ve parfümden bala kadar her şey için ayvadan faydalanmışlardır.

Google Haberlere Abone ol
Ayva çekirdeği faydaları

Ayvanın yaprakları , çiçekleri ve meyvesi gibi çekirdekleri de oldukça faydalıdır. Eski çağlardan itibaren bilinen ayva çekirdeğinin faydalarını Romalılar çok iyi değerlendirmiş ve parfümden bala kadar her şey için ayvadan faydalanmışlardır. Kış aylarında çok kolay bulunabilen ayvanın çekirdeklerinden özellikle cilt bakım alanında faydalanmak mümkün. Antioksidan özelliği bulunan ayva çekirdeği cilt için çok faydalıdır. Uzmanlar sağlıklı bir cilde sahip olmak için düzenli beslenme ve doğal cilt bakım ürünlerinden yararlanılması gerektiğini vurguluyor. Ayva  A ve B vitamini bakımından zengindir.

Ayva çekirdeğinin faydaları

-          Ayva çekirdeği öksürük , bağırsak , bronşit ,  mide ve öksürük gibi rahatsızlıklara iyi gelir.

-          Ciğerler için faydalıdır.

-          Ayva çekirdeği mikrop ve soğuk algınlığı ile ilgili rahatsızlıklara iyi gelmektedir.

-          Çocuklarda yaşanılan ishal problemlerine çözüm sağlar.

-          Ağız yaralarına iyi gelir.

-          Ağız kokusunu önler.

-          Dudak çatlaklıklarını yok eder.

-          Mesane yolu iltihabına iyi gelir.

-          Yanık tedavisinde kullanılır. Ayva çekirdeği birebir ölçek ile suda bekletip süzüldükten sonra balla kremi yapılır. Yanık bölge üzerine sürülür.

-          Ayva çekirdeği kaynatılıp nöbet şekeri ile tatlandırıldığında Gastrit gibi hastalığa şifa olur.

-          Ayva çekirdeği kremi cilt için çok faydalıdır.

-          Ayva çekirdeği pürüzsüz bir cilde sahip olmak için 6-7 tane ayva çekirdeği  ½ çay bardağı ılık suya, ağzı açık olması şartıyla bir gün boyunca bekletilir. Jöle kıvamına geldiğinde boyun ve yüz bölgesine uygulanır. 20 dakika bekletilmesinin ardından yüz ılık su ile durulanır. Bu uygulama ile ayva çekirdeği ciltteki lekelerden , siyah noktalardan ve sivilcelerden arındırır. Cilt sorunlarından tamamen kurtulmak için 20 gün süreyle düzenli olarak kullanılması gerekir.

Yorumlar