Ayşegül Ovalıoğlu kimdir nerelidir kaç yaşında?

Ayşegül Ovalıoğlu kimdir sorusu yeniden gündemde. Çünkü Ovalıoğlu, CHP'nin Bakırköy Belediye Başkan adayı olarak gösterildiği ileri sürülen isimlerden biri oldu. İddiaya göre son toplantıda Ovalıoğlu'nun adaylığı netleştirildi; ancak partideki gruplaşma nedeniyle isim henüz açıklanmadı.

Google Haberlere Abone ol
Ayşegül Ovalıoğlu kimdir nerelidir kaç yaşında?

Ayşegül Ovalıoğlu'nun kim ve nereli olduğu sorusu parti yönetiminin aday belirleme sürecinde yaşadığı sorunların paralelinde sorulmaya başladı. İddiaya göre CHP yönetiminin İstanbul adaylarını belirlemek için düzenlediği toplantılarda parti yönetimi, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu gruplaşmaları nedeniyle adaylar belirlenemiyor. 

AYŞEGÜL OVALIOĞLU KİMDİR?

Yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri öncesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Bakırköy Belediye Başkan adayını açıkladı. Bu önemli göreve, Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu getirildi. Peki, Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu kimdir ve siyasete giriş hikayesi nedir?

AŞYEŞGÜL OVALIOĞLU EŞİ KİMDİR?

Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, Op. Dr. Talat Cem Ovalıoğlu ile evli ve nöroloji cerrahisi alanında uzman bir doktordur. Mesleki kariyerine çeşitli sağlık kuruluşlarında devam eden Ovalıoğlu, son olarak Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapmıştır. Siyasi arenaya atılma kararı ise, toplumsal sorunlara daha geniş bir platformdan çözüm üretebilme amacıyla verilmiştir.

EŞİ DE AK PARTİ'DEN ADAY OLMUŞTU

CHP tarafından Bakırköy Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Ovalıoğlu, bu görevi üstlenen ilk kadın adaylardan biri olma özelliğini taşıyor. Eşi Op. Dr. Talat Cem Ovalıoğlu'nun daha önce 2015 yılında AK Parti'den adaylık başvurusu yapmasıyla da siyasi bir geçmişe sahip olan aile, her iki büyük partide de temsil edilmiş oluyor.

Bakırköy'ün sosyal ve kültürel yapısını iyi bilen bir aday olarak Özdemir Ovalıoğlu, bölgenin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik projeleriyle dikkat çekiyor. Sağlık sektöründeki deneyimini, belediye başkanı olarak toplumsal hizmetlere ve kentsel gelişime aktarmayı hedefliyor.

Ayşegül Ovalıoğlu
Prof. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu

 

Yorumlar