Ayşegül Çınar'ın dosyası Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi

Oyuncu Ayşegül Çınar ile arkadaşının restoranda kavga davasının dosyası Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Dava daha önce Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyordu.

Google Haberlere Abone ol
Ayşegül Çınar'ın dosyası Ağır Ceza Mahkemesi'nde

Beyoğlu'ndaki bir otelin restoranında meydana gelen kavgayla ilgili haklarında dava açılan oyuncu Ayşegül Çınar ve tutuklanan erkek arkadaşı Furkan Çalıkoğlu'nun, "görevli memura hakaret" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından yargılandığı dava dosyası, görevsizlik kararıyla Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Furkan Çalıkoğlu, cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, taraf avukatları ve bazı müştekiler de salonda hazır bulundu.

Duruşmada ifade veren müşteki Nebi Can Bozyiğit, restoranda aşçı olarak çalıştığını belirterek, olayı sanık Çalıkoğlu'nun başlattığını öne sürdü.

Sanığın kimlerle kavga ettiğini bilmediğini dile getiren Bozyiğit, "Sanık bana birilerini sordu, anlayamadığım için yüzüne baktım. Sonra yanağıma tokat attı, ben de kaçmaya başladım. Servis asansörüne bindim, o da benimle bindi. Elinde 2 adet bıçak vardı. Kolumdan bıçakladı, kendimi korumaya çalıştım. Bağırmaya başladım. Elindeki bıçakları göstererek boğazımı keseceğini söyledi. Ayşegül Çınar bizi görünce Çalıkoğlu'na müdahale etti. Müdahale etmeseydi boğazımı kesebilirdi. Ben asansörden kaçtım ve başka bir yere saklandım. Çalıkoğlu'ndan şikayetçiyim." dedi.

Müştekilerden polis memuru V.K, ihbar üzerine olay yerine gittiklerini, sanığı etrafa küfürler savururken ve yere eşya fırlatırken gördüklerini ifade etti.

Çalıkoğlu'nu uyardıklarını ancak etrafa saldırmaya devam ettiğini anlatan V.K, "Bunun üzerine sanık, polis memurunun cebinden silahı alarak, bize ateş etti. Biz hiçbir şekilde kendisine ateş etmedik ve silahın üzerine atlayarak elinden almaya çalıştık. Polis memurları olarak 8-9 kişiydik. Silahı elinden aldık ve kelepçeleyerek karakola götürdük. Kendisi orada küfür ve hakaretler içeren sözlerde bulundu, zaten dosyasında da mevcuttur. Sanıktan şikayetçiyim." diye konuştu.

Sanık Çalıkoğlu'nun avukatı ise müvekkilinin mağdur olduğunu savunarak, "Müvekkil restoranda oturduğu esnada bir şahıs tarafından kafasında şişe parçalanmıştır. Öncesinde olay yerinde herhangi bir arbede yaşanmamıştı. Müvekkil bunun şokunda ayağa kalkmış ve sonraki olaylar cereyan etmiştir. Büyük bir 'haksız tahrik' söz konusudur. Müvekkilimin vücudunda çok ciddi yaralanmalar var. Bununla ilgili suç duyurusunda da bulunduk. Müvekkilim bıçakları kendi rızasıyla iade etti. Kesinlikle bir direnmesi söz konusu değildir. 70 gündür tutuklu, tahliyesini ve beraatini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sanık Çalıkoğlu da beraatini ve tahliyesini istedi.

İfadelerin ardından mahkeme, sanığın eylemini "kasten öldürmeye teşebbüs" suçu kapsamında değerlendirerek, dava dosyasının görevsizlik kararıyla Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine ve Çalıkoğlu'nun tutukluluk halinin devamına hükmetti.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan, 4 polis, 2 bekçi ile restoran sahibi ve çalışanlarından oluşan 14 kişinin "müşteki" olarak yer aldığı iddianamede, bazı müştekilerin yaralanmasıyla sonuçlanan, haziran ayında Karaköy Bankalar Caddesi'ndeki bir otelin restoranında meydana gelen kavga anlatılıyor.

İddianamede, oyuncu Ayşegül Çınar'ın, "görevli memura hakaret" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 1 yıl 10 aydan 6 yıla kadar, erkek arkadaşı Furkan Çalıkoğlu'nun ise "görevli memura hakaret", "silahla tehdit", "görevi yaptırmamak için direnme", "mala zarar verme" ve "silahla yaralama" suçlarından 3 yıl 11 aydan 16 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Yorumlar