Ayşegül Atik kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü?

Oyuncu Ayeşgül Atik hayatını kaybetti. Peki, Atik kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü? İşte detayları:

Google Haberlere Abone ol
Ayşegül Atik kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü?

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ayşegül Atik hayatını kaybetti. Peki, Ayşegül Atik kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü? İşte detaylar:

Türkiye onu "En Son Babalar Duyar"ın annesi olarak tanıdı. Dizide Şükran karakterini canlandırıyordu.

Ayeşgül Atik'in ani ölümü başta sevenleri olmak üzere herkesi üzdü. Ali Erkazan, Ali Sunal, Hatica Arslan, Levent Ülgen gibi oyuncularla birlikte rol aldığı En Son Babalar Dizisi ile hafızalara kazınan Ayşegül Atik'in ölümü ailesi başta olmak üzere tüm tiyatro camiasını yasa boğdu.

1980'li yıllarda 'Önce alışveriş sonra fiş' sloganıyla da hatırlanan Ayşegül Atik'in ölüm haberi sonrası sosyal medyada taziye mesajları da gelmeye başladı.

AYŞGÜL ATİK KİMDİR?

Ayşegül Atik hayatını kaybettiğinde 72 yaşındaydı.

İşte Ayşegül Atik biyografisi:

Ayşegül Atik kimdir
Ayşegül Atik TRT yıllarından

 

Enson Babalar Duyar'ın Şükran Annesi, Ayşegül Atik, 1948 yılında Ankara’da doğmuştur. Ayşegül Atik'in asıl adı Mürşide Ersoy’du.

İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Liseyi Ankara TED kolejinde tamamladı. Daha sonra Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu.

Ayşegül Atik kimdir
Ayşegül Atik TRT yıllarından

 

Mezun olduktan sonra, Devlet Tiyatrosunda, Gömü, Ezgiler Ezgisi, Ceza Kanunu, Yollar Tükendi gibi oyunlarda tiyatro oyuncusu olarak görev aldı. 1978 yılında Devlet Tiyatrosu'ndan ayrıldı ve çeşitli tiyatro topluluklarında çalıştı. TRT’nin tek kanal olduğu yıllarda Ali Atik ve Levent Kırca ile beraber Televizyonda çeşitli skeçlerde yer aldı.

Ayşegül Atik kimdir
Ayşegül Atik'in son hali

 

80’li yıllarda eşi Ali Atik ile birlikte çektikleri “Önce alışveriş sonra fiş” sloganlı KDV reklamlarında oynadı. Ayşegül Atik, 1977 yılında oyuncu Ali Atik ile evlendi. 2002 yılında boşandı. Alper ve Argun Atik adlarında iki oğlu vardır. KKTC’de Yakın Doğu Üniversitesinde Oyunculuk Anasanat Dalı öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

2001 senesinde Işıl Yücesoy yönetmenliğinde Ayşegül Atik Tiyatrosu’nda "Gizli Bahçe" adlı tiyatro oyununda oynadı. 2002 yılında Birol Güven’in yaptığı ve başrollerinde Ayşegül Atik, Ali Erkazan, Arzu Balkan, Ali Sunal, Hatice Aslan, Levent Ülgen, Selahattin Taşdöğen, Büşra Pekin gibi oyuncuların oynadığı “En Son Babalar Duyar” adlı dizide oynadı.

2007 yılında “Kısmetim Otel” adlı dizide Yıldız Kenter, Tarık Papuççuoğlu, Ekin Türkmen, Gürgen Öz, Ege Aydan, Binnur Şerbetçioğlu, Murat Akkoyunlu ile birlikte rol aldı. 2010 yılında yapımcılığını Necati Akpınar’ın senaryosunu Emrah Serbes’in yaptığı “Şen Yuva” adlı dizide; Ayşegül Atik, Altan Erkekli, Ceyda Düvenci, Levent Üzümcü, Alper Kul, Osman Berk Selvi, Mehtap Bayri, Caner Alkaya, Meltem Yılmazkaya, Okan Çabalar, İrem Sak, Bican Günalan, Erdem Yener birlikte oynamıştır.

Ayşegül Atik kimdir
Ayşegül Atik

 

Başrollerini Ece Uslu, Cansel Elçin, Nilay Deniz ve Berk Atan’ın paylaştığı 'Dayan Yüreğim'in 4’üncü bölümünde Ayşegül Atik, dizide, Fuat’ın (Cansel Elçin) annesi Türkan karakterini canlandırdı.

 

 Detaylar Geliyor...

Yorumlar