Ayşe Sarısu Pehlivan kimdir, nerelidir, yaşı kaç?

Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından hakkında soruşturma başlatılan Ayşe Sarısu Pehlivan kimdir, nerelidir, yaşı kaç? Ölüm orucundan sonra hayatını kaybeden DHKP-C'li Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için sosyal medya hesabından duygusal paylaşımlarda bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Ayşe Sarısu Pehlivan kimdir, nerelidir, yaşı kaç?

Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından hakkında soruşturma başlatılan Ayşe Sarısu Pehlivan kimdir, nerelidir, yaşı kaç? İzmir Karşıyaka hakimi olan Pehlivan, ölüm orucunda hayatını kaybeden DHKP-C'li Grup Yorum üyesi için sosyal medyada ağıt yakmış, duygusal paylaşımlarda bulunmuştu. Bir hakim olarak, terör örgütüne üyelikle suçlanan kişiyi bu şekilde övmesi ise tepkilere neden olmuştu.

AŞYE SARISU PEHLİVAN KİMDİR?

1967 yılında Kırıkkale'de dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise eğitimini doğduğu memleketinde tamamlayan Ayşe Sarısu Pehlivan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.

1989 mezunlarından olan Pehlivan, 1993 yılında yargıç olarak atandı. 

2005 yılından bu yana Ticaret Mahkemeleri'nde hakimlik yapmaktadır.

YARSAV'ın uzantısı olarak bilinen Yargıçlar Sendikası Başkanı'dır.

AYŞE SARISU PEHLİVAN NE İLE SUÇLANIYOR?

İzmir Karşıyaka Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan, İbrahim Gökçek ardından ağıt yakarcasına paylaşımlarda bulundu.

Hâkim Pehlivan Twitter'daki hesabından Gökçek'e destek mesajları paylaştı.

Pehlivan Gökçek'in ardından "İbrahim artık yok. Sözcükler anlamını yitirdi. Yaşatamadık!" dedi.

Yine aynı gün İbrahim Gökçek adına açılan hastagi etiketleyerek "Ölüm adın kalleş olsun" mesajını paylaştı. Aynı zamanda Yargıçlar Sendikası Başkanı da olan Pehlivan, 3 Mayıs günü ise #İbrahimGökçekYaşamalıdır hastagini etiketliyerek "türküler hiç kimseye zarar vermez" iletisini atmış.

TEPKİ YAĞMIŞTI

Pehlivan'a sosyal medyadan tepki gösterildi.

HSK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz'ın Twitter hesabını mesajına etiketleyen Aziz Deniz isimli sosyal medya kullanıcısı şunları yazdı:

Olmadı hâkime hanım. T.C yasaları sizlere emanet iken, siz DHKP-C üyesi bir şahsı nasıl översiniz? Savcı Selim Kiraz'ı kim öldürmüştü? Derhal Türk milletinden özür dileyin ya da istifa edin!

Detaylar Geliyor...

Yorumlar

Ferzanda Işık Batmanlı Bayan hakime yagan sözde tepkiler,süslüman ak trollerden.bu sahtekarların kendileri çok vatan severler ya .abd uşagı soysuzlar.abd ve rusyanın karşısında düştükleri durum ortada.