AYM ile Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesi arasında iş birliği

- Anayasa Mahkemesi ile Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesi arasında ikili iş birliği mutabakat zaptı imzalandı

Google Haberlere Abone ol
AYM ile Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesi arasında iş birliği

ANKARA (AA) - Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesi (TSJ) arasında ikili işbirliği mutabakat zaptı imzalandığı bildirildi.

AYM'den yapılan açıklamaya göre, TSJ Başkanı Maikel Jose Moreno Perez ve beraberindeki heyet, Yüksek Mahkemeyi ziyaret etti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Perez ve beraberindeki heyetle makamında görüştü. Görüşmede, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Engin Yıldırım ve Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Nuri Necipoğlu da yer aldı.

Türkiye ile Venezuela arasındaki dostane ilişkilerin yargı konusunda da artarak devam etmesinin karşılıklı teyit edildiği görüşmede, 2 ülkenin yargı yapısı hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Başkan Arslan görüşmede, Venezuela'nın, Şili'den sonra Türkiye'nin ikili iş birliği mutabakat zaptı imzaladığı ikinci Latin Amerika ülkesi olduğunu ifade etti. Arslan, 2 ülke yüksek mahkemeleri arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek söz konusu anlaşma ile Anayasa Mahkemesinin anlaşma imzaladığı ülke sayısının 25'e ulaştığını belirtti.

TSJ Başkanı Perez de hem görüşmelerin hem de ikili iş birliği mutabakat zaptının Türkiye ile Venezuela arasındaki ilişkileri güçlendireceğini belirtti. Mutabakat zaptı ile 2 ülke dostluğunun mühürleneceğine inandığını vurgulayan Perez, Anayasa Mahkemesinin deneyimlerinden yararlanmak istediklerini kaydetti.

Görüşme sonrasında Arslan, Perez ve beraberindekiler onuruna öğle yemeği verdi.

Yemeğin ardından AYM ile TSJ arasında ikili iş birliği mutabakat zaptı imzalandı.

Mutabakat zaptıyla her 2 ülkenin anayasa yargısı alanında etkileşim, iş birliği ve tecrübe paylaşımı için çerçeve oluşturuldu. İki ülke anayasa mahkemeleri, mutabakat zaptıyla ulusal mevzuatlarına uygun olarak, anayasa yargısı alanında hukuki materyallerin değişimi yanında ortak konferans ve seminerlerle iş birliğinin geliştirilmesi ve güçlendirmesini hedefliyor.

Yorumlar