Ayla Canpunar kimdir, nereli?

Ayla Canpunar kimdir, nerelidir, neden gündeme geldi? Ayla Avrupa'da yaşayan Türkler arasında başarıya imza atan isimlere arasına ismini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Ayla Canpunar kimdir, nereli?

Ayla Canpunar kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve neden gündeme geldi? Ayla Canpunar ismi Avrupa'da yaşayan Türkler arasında göğüs kapartan bir başarıyla anılıyor. Çünkü, Arvupa'da düzenlenen bir yarışmada gösterdiği başarıyla ikinci olmayı başardı. İşte Canpunar hakkında merak edilenler:

1999 doğumlu olan Ayla Canpunar İsveç'in Göteborg şehrinde yaşıyor. 

İsveç'te kamu televizyonu TV4'de yayınlanan Masterchef adlı yemek yarışmasında 21 yaşındaki Türk kızı Ayla Canpunar ikinci oldu.

Göteborg kentinde yaşayan Canpunar, 40 yarışmacı arasında ikinciliği elde ederken gözyaşlarını tutamadı.

Canpunar, yaptığı açıklamada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını söyledi.

"Birinci olmak istiyordum ama ikincilik de güzel bir sonuç." diyen Canpunar şöyle devam etti:

"Küçüklükten beri annemin mutfakta yaptığı Türk yemeklerini yakından izlerdim. Zaman zaman da babamın çalıştırdığı restorana gidip yapılan yemekleri ilgiyle izlerdim. Bundan dolayı, yemek kültürüm çok gelişti, kendime güvenip bu yarışmaya katıldım."

Bundan sonraki hedefinin Türkiye'de yapılacak Masterchef yarışmasına katılmak olduğunu dile getiren Canpunar, "İsveç'te Türk yemeklerini tanıttım, Türkiye'de de İsveç yemeklerini tanıtmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Yorumlar