Ayhan Oğan kimdir nerelidir kaç yaşında ne dedi neden gündem oldu?

Ayhan Oğan'ın en son yaptığı paylaşım muhalif medyada gündem konusu oldu. Paylaşımı sonrası, "Ayhan Oğan kimdir, nerelidir, ne iş yapar?" soruları merakla cevap aramaya başladı. İşte Oğan hakkında merak edilen bilgiler...

Google Haberlere Abone ol
Ayhan Oğan kimdir nerelidir kaç yaşında ne dedi?

Ayhan Oğan yaptığı son paylaşımla muhalif kesimin hedefi haline geldi. Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasında yaşanan krizle ilgili bir paylaşımı sonrasında hedef alınan Oğan, mesleğinin ve hukuki bilgisinin sorgulanması sonrasında diplomasını paylaştı. Bu paylaşım sonrası ise saldırılar daha da arttı. Peki, Ayhan Oğan kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

AYHAN OĞAN KİMDİR?

Kamuoyunun yakından tanıdığı bir aktivist olan Ayhan Oğan, 10 Eylül 1966 tarihinde Kayseri’de doğdu. İlkokulu, Hacı Ali Karamercan İlköğretim Okulunda, ortaokulu Kadı Burhanettin Ortaokulu’nda tamamlayan Ayhan Oğan, lise öğrenimini Kayseri Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. 1983 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde okumak üzere İstanbul'a gitti. 2. Sınıftan sonra dönemin şartları gereği öğrenimine ara vererek iş hayatına atıldı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu.

Ayhan Oğan, çeşitli şirketlerde kurucu ve yöneticilik yaptı. Öğrenim yıllarından itibaren birçok vakıf ve dernekte kurucu ve yöneticilik yaptı. 2008 yılında "Ortak Akıl Hareketi"ni kurdu.

2006-2012 senelerinde Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Genel Sekreterliğini üç dönem yürüttü.

2010 yılında Türkiye'nin değişik yerlerinden 498 sivil toplum kuruluşlarının desteği ile "Sivil Dayanışma Platformu"nu kurdu. Halen Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı kurulunda icra kurulu üyesi ve SDP'nin başkanlığını yürütmektedir.

2011 yılında Türkiye'de farklı kesimlerden 279 aydın, gazeteci ve kanaat önderlerinin iştirakiyle "Yeni Anayasa Platformu"nu kurdu. Anayasa, demokratikleşme ve uluslar arası ilişkiler çerçevesinde yurt içinde bütün illerde, yurtdışında ise başta Tunus, Yemen, Mısır, Irak olmak üzere saha çalışmalarına devam etmektedir.

2012 yılında AK Parti tarafından kurulan Akil İnsanlar eyetinde Doğu Anadolu Grubunun sekreterliğini yürüttü.

1986 yılında ara verdiği üniversite eğitimine çıkarılan af tasarısıyla beraber halen Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesine devam ederken, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu.

Ayhan Oğan, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve devam etmektedir. Halen Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı kurulunda İcra Kurulu Üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı olarak görevini yürütmektedir.

Ayhan Oğan, 7 Haziran 2015 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Kayseri milletvekilliği aday adayı oldu, ancak aday listesine giremedi. Sonrasında aynı partinin Mayıs 2015’ye yapılan 2. Olağanüstü Kongresi’nde halen sürdürmekte olduğu Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğine seçildi.

İyi derecede Rusça bilen Ayhan Ogan, evli ve üç çocuğu vardır.

AYHAN OĞAN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Danışmanı, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Can Atalay için “hak ihlali” kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım sonrasında hedef oldu.

"Yargı hiyerarşisinde en üst yetkili mahkeme Yargıtay’dır" diyen Oğan sert eleştirilerin hedefi oldu. 

AK Parti'nin sivil toplum desteği almasını sağlayan, birçok dev mitingi organize ettiği için muhalefetin sık sık hedefi haline gelen Ayhan Oğan, sosyal medya hesabından İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden aldığı diplomayı paylaşarak "Türk Milleti adına kamu hukukçusuyum" dedi.

Oğan, sahip olduğunu düşündüğü birikimi için ise son 10 yılda katıldığı '150'den fazla ulusal ve uluslararası konferansları bizzat organize etmesini' ve '200'den fazla TV canlı yayınına katılmasını' kaynak gösterdi. 

 

Yorumlar