Ayder Yaylası'nda Kar Festivali

Rizeliler bu yıl 16'ncısı düzenlene Ayder Kar Festivali'nde bir araya gelirken, yurdun dört bir yanından gelen turistler de doyasıya eğlendi.

Google Haberlere Abone ol
Ayder Yaylası'nda Kar Festivali

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda düzenlenen Ayder Kar Festivali'nin ilk günü, eğlenceli aktivitelerle geçti. Halat çekme yarışması ve poşetle kayma gibi etkinlikler, vatandaşların karın tadını çıkarmalarını sağladı.

Festivalde, tulum ve kemençe eşliğinde oynanan horon, eğlencenin doruğa ulaştığı anlardan biri oldu. Katılımcılar, hem müzikle hem de dansla ısındılar.

KAR FESTİVALİ'NİN CAZİBESİ

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen Ayder Kar Festivali, ülkenin çeşitli yerlerinden gelen misafirlere ev sahipliği yaptı. Festival, Rize'nin kış turizmindeki popülaritesini artırıyor.

FESTİVALDE KAR EĞLENCESİ

Festivalin ilk gününde, katılımcılar kar topu oynayarak ve kardan adam yaparak eğlenceli vakit geçirdiler. Poşetlerle kayanlar da vardı, bu sıra dışı aktivite, festivalin neşeli yanlarını ortaya koydu.

FESTİVAL KATILIMCILARININ YORUMLARI

Antalya'dan gelen Gül Yeşil, Ayder Yaylası'nın güzelliğini ve doğasını övdü. "Bu işin yaşlısı, genci olmuyor" diyerek herkese tavsiyede bulundu. Başka bir katılımcı Halim Türüt, "Burada kayıyoruz, fotoğraf çektiriyoruz, horon ediyoruz. Karı seviyoruz" diyerek festivalin keyfini vurguladı. Miray Coşkun ise, "Ayder'i çok güzel buldum. Antalya’da böyle kar yağmıyordu" diyerek Ayder Yaylası'nın kış güzelliklerine dikkat çekti.

Yorumlar