Ayda saklanacağı yeri çok iyi bildiği için hayatta kaldı

İzmir depreminde 91'inci saatte sağ olarak kurtarılan Ayda'nın saklandığı yeri çok iyi bildiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Ayda saklanacağı yeri çok iyi biliyormuş

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan apartmanlardan biri de Bayraklı'da bulunan Rıza Bey apartmanı olmuştu. Apartmandan şu ana kadar onlarca kişinin cesedi çıkarılırken; onlarca kişi yaralı olarak çıkarıldı.

Arama kurtarma çalışmalarının dördüncü gününde de devam ettiği Rıza Bey aapartmanından müjdeli haber bugün sabah saatlerinde geldi. Apartmanın enkazında küçük bir çocuk sesi duyduklarını belirten kurtarma ekipleri büyük bir titizlikle sesin geldiği noktaya odaklandı ve 4 yaşındaki Ayda Gezgin saklandığı yerden sağ olarak çıkarıldı. 

Ayda'nın kurtarılması bütün Türkiye'de sevinçle karşılanırken, Ayda'nın dört gün sonra enkaz altından sağ salim çıkarılması ise herkesi şaşırttı. 

Ayda'nın sağ olarak çıkarılmasındaki detaylardan birini ise kurtarma ekipleri açıkladı. 

Deprem anında nereye saklanacağını bildiği ortaya çıkan Ayda'nın bu şekilde hareket ederek hayata tutunduğu ortaya çıktı.

Ayda Gezgin'e ulaşarak kurtaran Nusret Aksoy, "Yaşam üçgeninde bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesini gördüm, aradaydı. Elini salladı." dedi.

Kurtarma ekiplerinin anlattığna göre Ayda Gözde, yıkılan evinin mutfağında bulunan buzdolabı ile bulaşık makinesinin arasında yer alan boşluğa saklanmış. Bu şekilde kendine bir yaşam alanı oluşturan Ayda Allah'ın da yardımıyla 4 gün boyunca aç sussuz bir şekilde hayata tutunmayı başardı. 

Ayda'nın bu bilinçli hareketi onu hayatta tutarken, deprem konusunda çocukların bilinçlendirilmesi konusunun ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

İLK SÖZÜ 

 

 

Yorumlar