Ayağını kaybetse de futbol tutkusundan vazgeçmedi

- Malik Ömer, Suriye rejiminin 2014’te Doğu Guta’ya hava saldırısı sonucu sol bacağının alt kısmını kaybetti. İç savaştan önce marangozluk yaparak geçimini sağlayan ve amatör futbol oynayan Ömer bir STK'nın protez yardımı sonrası yeniden hayata tutunmanın mutluluğunu yaşıyor

Google Haberlere Abone ol
Ayağını kaybetse de futbol tutkusundan vazgeçmedi

DOĞU GUTA (AA) - HALİT SÜLEYMAN - Suriye'nin başkenti Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlenen hava saldırısı sonucu sol bacağının alt kısmını kaybeden Malik Ömer, sahalardan kopamadı.

Ülkede Mart 2011'den beri devam eden iç savaş yüz binlerce kişinin hayatına mal olurken, milyonlarca Suriyelinin de sakat kalmasına neden oldu.

Rejim güçlerinin 4 yıldır kuşatma altında tuttuğu Doğu Guta bölgesindeki Arbin beldesinde yaşayan Ömer'in evi de 2014 yılının Ekim ayında rejime ait savaş uçakları tarafından bombalandı. Saldırıda bir kardeşini kaybeden Ömer sivil savunma ekiplerince ağır yaralı olarak enkaz altından çıkarıldı.

30 yaşındaki Suriyeli Ömer, beldedeki sahra hastanesinde tedavi altına alındı ancak tıbbi cihaz ve ilaç eksikliğinden dolayı sol bacağının alt kısmını kaybetti.

İç savaştan önce marangozluk yaparak geçimini sağlayan ve Doğu Guta bölgesinde amatör futbol oynayan Ömer, AA muhabirine sakat kalmasının ardından çok sevdiği futbola dönme sürecini anlattı.

"Bir bacağımın alt kısmını kaybettiğim için önce psikolojik bunalıma girdim çünkü küçüklüğümden beri futbol oynuyordum." diyen Ömer, ayağındaki yaralar iyileşince uzuvlarını kaybedenlere protez sağlayan bir yardım kurumuna başvurduğunu belirtti.

Bacağına protez ayak takılmasıyla baston yardımıyla yürümeye başladığını dile getiren Ömer, "Bendeki azimle önce bir bastonu sonra ikincisini attım. Arkadaşlarımla bastonsuz sahalara gelip gitmeye, onlarla koşmaya başladım. Arkadaşlarımın teşvikiyle yavaş yavaş topa vurmaya da başladım." şeklinde konuştu.

Ömer, olumlu sürecin devamı üzerine kendisini geliştirmeye karar verdiğini ve futbol oynamayı sürdürdüğünü söyledi.

Şu an kullandığı protezin futbol oynaması için yeterli olmadığını daha gelişmiş bir proteze ihtiyacı olduğunu aktaran Ömer, "Şimdi durumum çok iyi Allah'a şükür." dedi.

Yeşil sahada rakiplerine protez ayaklarıyla çalım atan, şut çeken Ömer, kendisini eskiye göre daha iyi hissetmeye başladığını belirterek, "Eskisi gibi olmasa da şimdi arkadaşlarımla futbol oynadığım için çok mutluyum.'' diye konuştu.

Esed rejimi kuşatması altındaki Doğu Guta bölgesine bağlı ilçe ve beldeler, neredeyse her gün rejim ve iş birlikçilerinin kara ve hava saldırılarına maruz kalıyor. Savaş uçakları Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin elindeki ilçe ve beldeleri çarşı, hastane, okul, sivil yerleşim yeri ayırt etmeden bombalıyor.

Yorumlar