Avrupa'nın ortasında küçük Türkiye kurdular - Sayfa 16

Kesinlikle ilerleyen zamanlarda Avusturyalıların sadece Türk ürünleriyle besleneceğini düşünüyorum. Kendi damak tadımıza alıştırdık." ifadelerini kullandı. Türk nüfusun önemli bir oran olduğunu anlatan Bilici, "1995'te ilk geldiğimde Almanca öğrenmeme gerek kalmayacağını düşünmüştüm. 25 yıl aradan sonra nüfusumuz 2'ye katladı. Burada küçük bir Türkiye oluşturduk. Yavru vatan gibi" değerlendirmesinde bulundu.

16 / 20
Avrupa'nın ortasında küçük Türkiye kurdular - Sayfa 17

"TÜRK YEMEKLERİNE BAYILIYORLAR"

Restoran işletmecisi Metin Önen ise Türk yemeklerini Avusturyalıların da beğendiğini anlatarak, "Telfs'in 15 bin nüfusu var. Farklı milletlerden insanlar yaşıyor. Yaklaşık 5 bin yabancı var. Bunun 3 bini Türk. Domuz eti kullanmadığımız için müşterilerimizin yüzde 80'ini Türkler oluşturuyor. Avusturyalılar Türk yemeklerine ilgi gösteriyor. Dürüm, kebap, lahmacun ve pidelerimize bayılıyorlar" diye konuştu.

Memleket hasreti çektiklerini vurgulayan Önen, "30 senem burada geçti ama Türkiye'yi çok özlüyoruz. İnşallah bir gün kesin dönüş yapacağız. Öyle bir planımız var" ifadelerini kullandı.

17 / 20
Avrupa'nın ortasında küçük Türkiye kurdular - Sayfa 18

'MÜŞTERİLERİMİZ ÇOK MEMNUN'

Kuaför Köksal Kaya da şehirdeki işletmelerin yüzde 25'ini Türklerin çalıştırdığını belirterek, şunları söyledi: "Yozgatlıyım. 27 yıldır Avrupa'da yaşıyorum. 12 senedir kendi iş yerimde çalışıyorum. Kuaförlük yapıyorum. Çalışanlarımızın hepsi Türk. Kendi kültürümüzü insanlara yansıttığımızda müşterilerimiz çok memnun kalıyor.

18 / 20
Avrupa'nın ortasında küçük Türkiye kurdular - Sayfa 19

Bizim kültürümüzü çok seviyorlar. O yüzden Türk esnaflar olarak Telfs'te bir yerlere geldik. Şehirdeki işletmelerin yüzde 25'ini Türkler çalıştırıyor"

19 / 20