Avusturya’da sığınmacılar için Hristiyanlığı tanıtma broşürü

- Başpiskoposluk, sığınmacılara Hristiyanlığı tanıtmak amacıyla Arapça ve Farsça 34 bin broşür bastırdı

Google Haberlere Abone ol
Avusturya’da sığınmacılar için Hristiyanlığı tanıtma broşürü

VİYANA (AA) - Avusturya Başpiskoposluğu, sığınmacılara Hristiyanlığı tanıtmak için Arapça ve Farsça 34 bin broşür bastırdı.

Avusturya Başpiskoposu Christoph Schönborn, basına yansıyan açıklamasında, Hristiyan kültürünü sığınmacılara anlatmak üzere Arapça ve Farsça 34 bin broşür bastırıldığını belirtti.

Ülkeye gelen sığınmacıların entegrasyonuna yönelik adım atmak istediklerini kaydeden Schönborn, “Broşürler, sığınmacıların Avusturya’nın Hristiyan köklerini anlamalarına yardımcı olacak.” ifadelerini kullandı.

Schönborn, sığınmacıların artan oranda Avusturya geleneklerine merak duyduğunu ve buna karşılık vermek için böyle bir adım attıklarını vurguladı.

Almanca-Arapça ve Almanca-Farsça olarak iki dilli basılan ve yaklaşık 40 sayfadan oluşan broşürde, Hristiyanlık inancı, haç, pazar ayinleri, dini törenler ve gelenekler anlatılıyor.

Katolik dünyasının bir sonraki Papası olarak görülen Schönborn, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, Müslümanların Hristiyanlığı ortadan kaldırmak ve Avrupa’yı fethetmek istediklerini ifade etmişti.

Avrupa genelinde sınır dışı edilmek istemeyen sığınmacılar, iltica hakkının kolaylaştırılması için din değiştirme yoluna gidebiliyor. Avusturya’da, iltica hakkı alabilmek için haftada 5-10 sığınmacının din değiştirdiği belirtiliyor.

Yorumlar