Avustralya'da keskin nişancılar 10 bin deveyi katledecek

Ülke geneline yayılan ve kontrol altına alınamayan yangınlarda şimdiye kadar 500 milyondan fazla hayvanın öldürüldüğü belirtilen Avustralya'da şimdi de 10 deve helikopterlerden vurularak öldürülecek.

Google Haberlere Abone ol
Keskin nişancılar 10 bin deveyi havadan vuracak

Son günlerde yaşanan yangınlarla gündeme gelen Avustralya'da 10 bin devenin vurularak öldürüleceği açıklandı. Kurakla mücadele eden Güney Avustralya'da yaşayan ve çok fazla su içtikleri için kuraklığı etki ettikleri belirtilen 10 binden fazla deve helikopterden vurularak öldürülecek.

KARARI ABORİJİN LİDERLER ALDI

Aborjinlerin yaşadığı yerel yönetim alanlarından biri olan Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) topraklarındaki Aborijin liderler tarafından verilen talimat sonrasında profesyonel nişancılar harekete geçti. Aavlanmanın çarşamba günü başlayacağı ve beş günde 10 bin devenin helikopterlerden vurularak öldürülmesinin planlandığı belirtiliyor.

SAYILARI 1.2 MİLYONU BULUYOR

Hindistan'dan ve Afganistan'dan Avustralya'ya 19. yüzyılda getirildiği belirtilen develerin ülke genelindeki toplam sayısının 1,2 milyon olduğu tahmin ediliyor. Deve sayısını kontrol altına almak için yürütülecek operasyonunun beş gün sürmesi ve öldürülen hayvanların cesetlerinin yakılarak ya da gömülerek ortadan kaldırılmadı planlanıyor. 

Develerin avlanması kararının alınmasında artan deve sayısının ve su kıtlığı yaşanmasının etkili olduğu belirtildi. Uzmanlar eğer avlanma gerçekleşmezse deve sayılarının daha da artması her 8 ya da 10 yılda bir iki katına çıkmasının beklendiğini belirtti.

AVLANMA KARARI TARTIŞILIYOR

10 bin devenin öldürülmesi operasyonunun ülke çapında devam eden orman ve çalı yangınları sırasında yapılması ülke genelinde tartışmalara neden oldu. Yangınlarda bir milyardan fazla hayvanın öldüğü tahmin edilirken böyle bir adımın atılması uzmanlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Yorumlar

ne diyelim 1,2 milyon x 1000 dolar 1,2 milyar yapar.gemiye yükle sat dünyaya malmısın afedersin. afrikaya taşı orada rahat gezsinler satmassan.