Avustralya'da AK Parti'den piknikli "Evet" kampanyası

MELBOURNE (AA) - Avustralya AK Parti Teşkilatı'nın Melbourne'de düzenlediği piknikli "Evet" kampanyasına çok sayıda Türk vatandaşı katıldı. AK Parti...

Google Haberlere Abone ol
Avustralya'da AK Parti'den piknikli "Evet" kampanyası

MELBOURNE (AA) - Avustralya AK Parti Teşkilatı'nın Melbourne'de düzenlediği piknikli "Evet" kampanyasına çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

AK Parti Avustralya Teşkilatı, Melbourne kentindeki Bundoora Park'ta "Kararımız Net Oyumuz Evet" başlığı altında piknikli referandum kampanyası düzenledi.

Halka açık piknikli kampanyaya katılan Türk vatandaşlarına yönelik konuşmalarda, anayasa değişikliği halk oylaması, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getireceği değişiklikler ve yeniliklerle ilgili bilgiler verildi.

Tekvando gösterilerinin yanı sıra çeşitli aktivitelerin yer aldığı piknikte, Avustralya'daki Türk vatandaşı seçmenlere sandık başına giderek kendilerine verilen oy hakkını kullanmaları tavsiyesinde bulunuldu.

AK Parti Avustralya Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Abdulkadir Aykan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, piknikli kampanya ile toplumu bir araya getirerek bilgilendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türk vatandaşlarının seçimlere katılımını artırmak için çalışmalarını üç strateji üzerine kurduklarını aktaran Aykan, "Bizim üç stratejimiz var, birincisi evet diyen kardeşlerimizin üzerinden rehaveti atmak ve onları harekete geçirmek, ikincisi kararsız kardeşlerimizi evet demeye ikna etmek, üçüncüsü ise hayır diyen kardeşlerimizin de niçin hayır dediklerini sorgulamak ve bunu da evete yönlendirmek için çalışmak. Gerçekten bu üç stratejiyi, ikna edici metotlarla, güzellikle, kalplerini kırmadan yapabilirsek başarıya ulaşacağımıza inanıyorum." dedi.

Pikniğe katılan vatandaşlardan Ayşe Öcal, etkinliğin çok güzel geçtiğini belirterek, "Türkiye'mize tam destek veriyoruz, inşallah hayırlısı olur." diye konuştu.

Avustralya’daki yaklaşık 42 bin Türk vatandaşı seçmen, Türkiye’nin Avustralya Büyükelçiliği (Kanberra), Sidney ve Melbourne başkonsolosluklarında kurulacak sandıklarda halk oylaması için 31 Mart-9 Nisan tarihlerinde oylarını kullanabilecek.

Yorumlar