Avustralya'da 4 başörtülü öğrenciye saldırı

Avustralya'nın başkenti Sidney'de üniversite öğrencisi 4 başörtülü öğrenciye yumruklu saldırı düzenledi. Saldırıyla ilişkin soruşturma başlatan polis, saldırının detaylarını araştırıyor. Olayla ilgili açıklama yapan mağdur öğrenciler, saldırganın rahat tavırlarla kendilerini darp etmesine çok şaşırdıklarını söyledi. Mağdur ifadelerine göre polis tarafından yakalanan saldırgan, akli dengesi yerinde değil gerekçesiyle salıverildi.

Google Haberlere Abone ol
Avustralya'da 4 başörtülü öğrenciye saldırı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Avustralya'nın başkenti Sidney'de bulunan Teknoloji Üniversitesinde okuyan 4 Müslüman kız öğrenci bir kadının saldırısına uğradı. Okul dışında gerçekleşen saldırıda, başörtülü kız öğrenciler yumrukların hedefi olarak darp edildiler. Kanlar içinde yerde kalan öğrencilerden biri yaralandı. Neye uğradıklarını şaşıran öğrencilerin en çok hayret ettiği konu ise saldırganın rahat tavırları oldu. 

Saldırıya uğrayan mağdur öğrencilerden Hanan Merheb, Facebook hesabı üzerinden konuyla ilgili yaptığı açıklamada kendisiyle birlikte üç arkadaşının kimliği henüz belirlenemeyen bir kadının saldırısına uğradığını söyledi. 

Sidney New South Wales polisine bildirilen olayda, Müslüman kız öğrencilerin dün Ultimo'da Teknoloji Üniversitesinin dışında bir kadının yumruklu saldırısına uğardığı ve kanlar içinde kaldığı belirtildi. Mağdur öğrencilerden Merheb, "Yolda başım önümde bir şekilde yürüyordum. Bir anda bir kadının bana yumruklarla vurduğunu gördüm. Aynı şekilde yanımda yürüyen arkadaşıma da yumruklarla saldırdı. Bana yumruk attığında çok rahat tavırlar içindeydi. Sanki bana selam veriyormuş gibi yapıyordu." dedi. 

Merheb, işin en enterasan tarafını ise, "Bu beyaz kadına ne oldu deriniz, tabi ki aklı dengesi yerinde değil denilerek serbest bırakıldı" ifadeleriyle açıkladı. 

İkisi 18, biri 19 diğeri de 23 yaşlarında 4 Müslüman kadının hepsi de Teknoloji Üniversitesinde okuyordu. 

İslamofobi ile mücadele eden derneklerden biri olan, Avustralya Îslamofobia Karşı Koruma Derneği, saldırı nedeniyle şoke olduklarını açıkladı. 

Olayın şahitlerinden Kais El-Momani ise "Neler olduğunu bilmiyorum ama ağzı yüzü kanlar içinde kalan mağdurları gördüm. Başka bir kadının saldırısına uğradığını söylüyorlardı" dedi. 

Yorumlar