Avukatlar "kadına şiddeti kafaya taktı"

EDİRNE (AA) - Edirne Barosu Kadın, Aile ve Çocuk Hakları Komisyonu üyesi avukatlar, Birleşmiş Milletlerin dünya çapında "Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin...

Google Haberlere Abone ol
Avukatlar "kadına şiddeti kafaya taktı"

EDİRNE (AA) - Edirne Barosu Kadın, Aile ve Çocuk Hakları Komisyonu üyesi avukatlar, Birleşmiş Milletlerin dünya çapında "Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası" çerçevesinde organize ettiği "Dünyayı Turuncuya Boya" hareketi kapsamında saçlarının bir bölümüne turuncu postiş taktı.

Komisyon Başkanı avukat Arzu Çağatay, "Kadına şiddeti kafaya taktılar" sloganıyla düzenledikleri farkındalık çalışması kapsamında turuncu postişleri saçlarına taktıklarını söyledi.

Şiddetin diğer bir renginin ise mor olduğunu ifade eden Çağatay, şunları kaydetti:

"Ayrıca giysilerimizde de mor rengini kullandık. Kadına karşı şiddetin rengi aslında mordur. Vücutta oluşan morlukları simgelenmesi amacıyla kullanılır. Buradaki amacımız şiddete gerçekten uğrayan kadınların yasal olarak haklarının hatırlatılması ve bu konuda gerekli yargısal işlemlerinin yapılmasıdır. Edirne Barosu Adli Yardım Komisyonunda maddi açıdan zor durumda olan ve şiddet gören kadınlara yardım sağlamaktayız. Baro olarak mücadelemizi veriyoruz. Bundan sonra yapacağımız etkinliklerin başlangıcı olarak gördüğümüz bir etkinlik oldu."


Yorumlar