Avukat Vahit Bıçak kimdir?

Türkiye'nin konuştuğu Ceren Damar Şenel davası sonuçlandı. Mahkeme dava sonucunda mahkeme ağırlaştırılmış hapis verdi; ancak davanın sonucundan ziyade sanık avukat Vahit Bıçak gündem oldu. Peki, Vahit Bıçak kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Google Haberlere Abone ol
Avukat Vahit Bıçak kimdir?

Avukat Vahit Bıçak kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Ceren Damar Şenel davasında sanık avukatlığını yapan Vahit Bıçak'ın müvekkilini savunurken kullandığı ifadeler herkeste şoke etkisi yaptı. Özellikle de davayı ve sanık ile maktülü 15 Temmuz ve FETÖ gibi kavramlarla ilişkilendirmeye çalışması herkesi şaşırttı. Peki, Türkiye gündemine oturan Avukat Vahit Bıçak kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Ankara'da Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'i odasında tabancayla vurduktan sonra bıçaklayarak öldüren öğrencisi Hasan İsmail Hikmet, Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce "canavarca hisle veya eziyet çektirerek, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme verdiği cezada takdir indirimi uygulamadı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel davasındaki karar duruşmasına ilişkin, sanık avukatı Vahit Bıçak'ın Ankara Barosu'na kayıtlı bir avukat olduğunu belirtti. Feyzioğlu, Ankara Barosu'nun avukat Vahit Bıçak hakkında işlem yapması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Bir avukatın sanki oradaymış gibi, sanki görmüş gibi olayı kişiselleştirerek sanki kendisiyle bir bağlantı kurarak dile getirmesini savunma kabul etmiyorum. Bu savunma dokunulmazlığı, sınırlarını fersah fersah aşmıştır. Ankara Barosu'nun pazartesi olağanüstü toplanıp işlem yapması lazım. Bir şekilde eğer Ankara Barosu soruşturma açmazsa bu kişi hakkında iş TBB'ye gelecek.

Avukat Vahit Bıçak kimdir?

Avukat Vahit Bıçak, 1967 yılında Çorum’un Alaca ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini, sırasıyla, Alaca Sakarya İlkokulu ve Alaca İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu (1985-1989).

Hem Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü "kamu hukuku" yüksek lisans proğramını, hem de İçişleri Bakanlığının açtığı yurtdışı yüksek lisans ve doktora bursunu 1989 yılında kazandı. Tercihini yurtdışında eğitimden yana kullandı.

İçişleri Bakanlığı bursuyla 1990 yılında gittiği İngilterede Nottingham Üniversitesi Dil Eğitim Merkezinde bir yıl genel ingilizce ve hukuk ingilizcesi programına katıldı. Nottingham Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 1991 yılında başladığı yüksek lisans (MPhil) programından gösterdiği üstün başarı nedeniyle doktora proğramına (PhD) 1993 yılında transfer edildi. Nottingham Üniversitesi Hukuk Fakültesinde "hukuka aykırı deliller" konulu doktora tezini başarıyla savunarak ceza ve delil hukuku alanında doktorasını 1996 yılında tamamlayarak "hukuk doktoru" ünvanını aldı.

1997-1999 yılları arasında "muhabere asteğmen/teğmen" olarak askerlik yükümlülüğünü yerine getirdi.

1999 yılında ceza hukuku alanında “yardımcı doçent”, 2002 yılında “doçent” ve 2008 yılında “profesör” akademik unvanlarını aldı.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar