Avrupa'da 2 Türk vatandaşı koronavirüsten öldü

Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşları ülkelerine dönmek için başvuru yaparak ülkelerine döndüler; ancak dönmeyenler arasında bulunanlardan ikisi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'da 2 Türk vatandaşı koronavirüsten öldü

Koronavirüs tehlikesinin en ciddi şekilde ilerleme sağladığı Avrupa'dan art arda ölüm haberleri geliyor. Başta İtalya olmak üzere kıta genelinde ölüm oranları hızla yükseliyor. Bu arada ölenler arasında Türk vatandaşları olduğu haberleri de geliyor. 

İngiltere'nin başkenti Londra'da 54 yaşındaki bir Türk vatandaşının virüs nedeniyle öldüğü açıklandı. Ölüm haberinin Türk elçiliğine iletildiği kaydedilirken, hayatını kaybeden kişinin astım ve şeker hastası olduğu belirtildi.

Öte yandan Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avustruya'da virüs nedeniyle bir Türk'ün hayatını kaybettiğini açıkladı.

Büyükelçi, böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı bulunan kişinin 28 yaşındaki Yonca Akyol olduğunu söyledi.

DÜNYADA SON DURUM

Dünya genelinde 18 Mart 2020 tarihi itibariyle koronavirüse yakalanan kişi sayısı 198 bin 739 oldu. Bunların 7 bin 989'u hayatını kaybederken, 82 bin 779'u ise kurtarıldı. En çok ölüm vakası yaşanan ülkeler ise sırasıyla şunlar oldu: Çin'de 3 bin 237, İtalya'da 2 bin 503, İran 988, İspanya 533, Fransa 175, ABD 116, Güney Kore 84, İngiltere 71, Hollanda 43, Japonya 29, İsviçre 27, Almanya 26 ve Filipinler 14.

Yorumlar

M.kemal karakurt Allah hiçbir Türkü avusturya hastenesine düşûrmesin.kurban olsunlar almanlara