Avrupa Üniversiteler Salon Futbolu Şampiyonası

- Hitit Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Çorum'da düzenlenen şampiyonanın açılış töreni yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Üniversiteler Salon Futbolu Şampiyonası


ÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Çorum'da düzenlenen 2017 Avrupa Üniversiteler Salon Futbolu Şampiyonası'nın (Futsal 2017) açılışı gerçekleştirildi.

Tevfik Kış Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreni, organizasyona katılan üniversite takımlarının geçişinden sonra saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, törende yaptığı konuşmada, organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirterek, turnuvada mücadele edecek takımlara başarılar diledi.

Yaklaşık 3 yıl süren mücadelenin sonucunda şampiyonaya ev sahipliği yapmaya hak kazandıklarını ifade eden Alkan, "Üniversite olarak gücümüz yettiği kadar sadece eğitim faaliyetlerine değil bunun dışında spor, kültür ve diğer etkinlikleri yapmayı da görev edindik. Bu tür etkinliklerin üniversitemizin gelişmesine katkı sağladığına inanıyorum. Bundan sonra da bu tür etkinliklere ev sahipliği yapacağız." dedi.

Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Atilla Pulur da organizasyonun düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür ederek, "Öğrencilerin birbirleri arasında yaptıkları müsabakaları eğitimin bir parçası olarak kabul eden federasyonumuz, bu tür organizasyonları da hem ülkemizin tanıtımı hem de öğrencilerinin birbirlerini ve kültürlerini tanımaları adına vesile olarak görüyor." diye konuştu.

Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) Onursal Başkanı Alberto Gualtieri ise Hitit Üniversitesi'ne teşekkür ederek, şampiyonada mücadele edecek sporculara başarılar diledi.

Konuşmaların ardından sembolik olarak Rektör Alkan tarafından turnuvanın başlama vuruşu yapıldı. Alkan, daha sonra organizasyonun düzenlenmesine katkı yapan kurum ve kuruluşların temsilcilerine plaket takdim etti.

Şampiyonada erkeklerde, Türkiye, Portekiz, Fransa, Almanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Rusya ve Gürcistan'dan olmak üzere 9 ülkeden 12 takım mücadele edecek. Kadınlarda da Türkiye, Almanya, Hırvatistan, Portekiz ve Rusya olmak üzere 5 takım yer alacak. Şampiyonada maçlar yarın başlayacak ve 16 Temmuz'da sona erecek.

Yorumlar