Avrupa Rinoplasti Derneğinin başına Türk cerrah

- Dünyanın en başarılı 50 estetik plastik cerrahı arasında gösterilen Prof. Dr. Nazım Çerkeş, Avrupa Rinoplasti Derneğinin başkanlığına getirildi

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Rinoplasti Derneğinin başına Türk cerrah

PARİS (AA) - Dünyaca ünlü plastik cerrah Prof. Dr. Nazım Çerkeş, kurucu üyesi olduğu Avrupa Rinoplasti Derneğinin başkanı oldu.

Dünyanın en başarılı 50 estetik plastik cerrahı arasında gösterilen Çerkeş, Paris’te Versailles Sarayı’nda yapılan özel törenle Avrupa Rinoplasti Derneği (RSE) toplantısında, derneğin başkan yardımcılığından 2017-2019 döneminde başkanlığa getirildi.

Törende konuşan Çerkeş şunları kaydetti:

“Avrupa Rinoplasti Derneğini kurarken amacımız, estetik plastik cerrahi eğitim imkanlarını artırmak, eğitim için en iyi olanakları ve merkezleri sunmak, Avrupa’daki estetik plastik cerrahi kalitesini daha da yükseltmekti. Yeni dönem başkanlığımda üye sayımızı artırmak ve diğer uluslararası estetik plastik cerrahi meslek örgütleriyle işbirliklerimizi geliştirmeyi planlıyoruz. Derneğimizde Türkiye’den cerrahların daha etkin şekilde yer almasını sağlayacağız. Ayrıca İstanbul’u estetik plastik cerrahide dünyanın eğitim üssü yapma misyonuyla yürüttüğüm yabancı ve Türkiye’den cerrahlara eğitim kurslarıma Avrupa Rinoplasti Derneği başkanlığım da katkıda bulunacaktır.”

Avrupa Rinoplasti Derneği yıllık toplantısının ardından Rinoplasti Derneği (ABD) ve Avrupa Rinoplasti Derneği birlikte ilk defa Uluslararası Rinoplasti Dernekleri Toplantısı (IMRHIS) 2016 Sempozyumunu gerçekleştirdi.

IMRHIS 2106, geliştirdikleri teknikler ve yaptıkları yayınlarla “çalıştıkları alanlarda çığır açan dünyanın en iyi 50 burun estetik cerrahını” bir araya getiren ilk uluslararası çoklu burun estetiği (rinoplasti) uzmanlığı sempozyumu oldu.

Yeni bilimsel çalışmaların önünü açmak ve hasta memnuniyetini artırmak için bir araya gelen dünyanın en iyi 50 estetik plastik cerrahı, temel rinoplastide farklı yaklaşımlar, ileri teknikler, yeni konseptler ve test edilmiş standartlar gibi konuları masaya yatırdı.

Sempozyuma katılan Çerkeş, kıkırdak kaybına uğramış hasarlı burunları onarmak için geliştirdiği “karın kası zarı tekniği” ile dünya literatürüne girmişti.

Çerkeş ayrıca burun kemeri küçültülürken kemik ve kıkırdak zarının birlikte kaldırılması, burun ucu kıkırdaklarının yapısal desteklenmesi, zayıf burun ucu kıkırdaklarının güçlendirme yöntemleri ve eğri burunların düzeltilme prensipleri üzerine olan çalışmalarıyla da literatürde yer alıyor.


Yorumlar